A3 Haber

Menemen Belediyesi davası: Savcılığın talebine mahkemeden ret!

Menemen Belediyesi davası: Savcılığın talebine mahkemeden ret!

Menemen Belediyesi davası: Savcılığın talebine mahkemeden ret!
Ekim 15
19:41 2021

Menemen Belediyesi’ndeki “zimmet” ve “irtikap” iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Serdar Aksoy adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Menemen Davası’nda ikinci duruşma bugün gerçekleşti. İddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Başsavcısı “adli kontrol şartı kaldırılsın” talebinde bulunurken mahkeme heyeti talebi reddetti.

Ege’ye Bakış gazetesinden Adem Sarıkaya’nın haberine göre, Menemen Belediyesi’ne yönelik “zimmet ve irtikap” iddialarıyla yürütülen soruştumada tutuklanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırılan eski Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bugün Karşıyaka Adliyesi’nde ikinci kez hakim karşısına çıktı.

“Serdar Aksoy makamına yeniden geri dönecek”

Davada savcılık makamı sanıkların adli kontrol şartının kaldırılmasını talep ederken mahkeme heyeti şartlı tahliyenin kaldırılmasını reddetti. Davanın ardından açıklamada bulunan Menemen Belediyesi eski Başkanı Serdar Aksoy, savcılık makamının talebine rağmen adli kontrol kararının kaldırılmamasını eleştirerek kararın çok istisnai bir durum olduğuna dikkat çekti. Aksoy kararla ilgili şunları söyledi:

Bugün mahkemede çok ilginç bir durumla karşılaştık. Normalde iddia makamı savcılıktır ,iddiayı savcılık oluşturur. Bizim suçluluk durumumuzu da iddia eden savcılık makamıdır. Savcılık makamı bugün adli kontrol durumunun kaldırılmasını talep etti. Bu çok önemli bir husus. Çünkü iddia makamı direkt olarak bizim adli kontrolümüzün kaldırılarak tamamıyla artık bir sonraki mahkemeye sonuça doğru gitme durumundaydı. Fakat savcılığın talebine rağmen mahkeme heyeti adli kontrolün kaldırılmasını reddetti. Bu çok ilginçtir, çok istisnai bir durumdur. Hukukta çok çok istisnaidir. Bugün biz bunu yaşadık. Önümüzdeki sürece bakacağız. Fakat şunu net olarak söyleyeyim: Menemen halkının iradesi önünde sonunda yerini bulacak. Ben Menemen halkının iradesiyim. Menemen halkı 31 Mart gecesi kararını vermiştir. Bizim suçsuz olduğumuz bugün iddia makamından da bir şekilde tescillenmiştir ve ben makama geri döneceğim. Menemen şunu net olarak bilsin. Menemenin iradesini hiç kimse yok sayamaz. Serdar Aksoy makamına yeniden geri dönecek.

“Satışa engel olacağız”

Mahkeme kararının Seyrek’teki dev satış kararıyla örtüştüğünü ve mevcut yönetimin satışı gerçekleştirebilmesi için adli kontrol kararının devam etmesi yönünde karar alındığını iddia eden Aksoy, ”Karara baktığımızda satış kararıyla bizim hakkımızda verilen kararın örtüştüğünü görüyoruz. Biz Seyrek’teki arsayı satmadık. Kat karşılığı verme kararı aldık. Bu kararı verirken de tüm muhtarları, STK yöneticilerini ve ilgilileri toplayarak görüşlerimizi paylaştık. Ardından durumun farklı bir yöne gittiğini görünce de üstüne gitmedik. Şİmdi görüyoruz ki, satışın gerçekleşmesi için bizim geri dönüşümüzü engellemeye çalışıyorlar. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar biz makamımıza geri döneceğiz ve bu satışa engel olacağız” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER