A3 Haber

Babacan: Merkez Bankası başkanları mevsimlik işçiye döndü

Babacan: Merkez Bankası başkanları mevsimlik işçiye döndü

Babacan: Merkez Bankası başkanları mevsimlik işçiye döndü
Ekim 16
18:51 2021

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Merkez Bankası (MB) yönetiminde gece yarısı yapılan değişiklikleri eleştirdi. Babacan, “Merkez Bankası başkanları mevsimlik işçiye döndü. Keyfi yönetim, Merkez Bankası’nı talimatla çalışan bir kurum haline getirdi” dedi.

Yüksek faize karşı olduğunu sık sık tekrar eden AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi” döneminde dört Merkez Bankası başkanıyla çalıştı. Erdoğan, çoğunlukla faiz politikalarında yaşanan görüş ayrılığını neden göstererek üç başkanı aniden görevden aldı.

Erdoğan son olarak, geçtiğimiz hafta Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’yla görüştükten sonra faiz kararlarında oy hakkı bulunan Merkez Bankası başkan yardımcıları Semih Tümen, Uğur Küçük ile Para Politikaları Kurulu (PPK) üyesi Abdullah Yavaş’ı görevden almıştı.

Şanlıurfa’da partisinin Eyyübiye ilçe kongresinde konuşan DEVA Partisi lideri Babacan ise görevden almalara tepki gösterdi.

Babacan’ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyle:

  • “AK Parti şu anda iktidarın büyük ortağı ama maalesef ortak akıl ortadan kayboldu. İstişare sıfırlandı. Ortak aklın yerini, tek bir kişinin keyfi yönetimi devraldı. Olağanüstü hâl sürerken yapılan bir referandumla, tüm yetki tek kişinin eline teslim edildi. Gece yarısı kararlarıyla yönetilen bir ülke haline geldik. Merkez Bankası başkanları mevsimlik işçiye döndü. Bir gecede yoksullaşan, bir başka gecede yine yoksullaşan ülke olduk.
  • Keyfi yönetim anlayışı önce hukuku çiğnedi. Kötü yönetim halkımızı yoksullaştırdı, Kürt meselesini diriltti. Keyfî yönetim ile ranta, kayırmacılığa, inşaat ve betona dayalı kendi zenginini oluşturmayı hedefleyen bir büyüme modeli oluşturuldu. Keyfi yönetim, Merkez Bankası’nı talimatla çalışan bir kurum haline getirdi.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER