A3 Haber

Erdoğan: Kılıçdaroğlu’nun açıklaması vesayet çağrısından başka bir şey değil

Erdoğan: Kılıçdaroğlu’nun açıklaması vesayet çağrısından başka bir şey değil

Erdoğan: Kılıçdaroğlu’nun açıklaması vesayet çağrısından başka bir şey değil
Ekim 17
12:40 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrika ziyareti öncesi açıklama yapıyor.

Erdoğan,  bürokratlara “son çağrım” diyerek “durun” çağrısı yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, “”Bürokrasinin ne olduğunu bile bilmiyorlar. Vesayet çağrısından başka bir şey değil” “ ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara uyarısıyla ilgili konuşan Erdoğan, “Öncelikle bu açıklama CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. Bu hukuk dışı çağrı, kamu düzenine ciddi bir tehdittir. Bunlar demokrasinin ne olduğunu bilmiyor. Bay Kemal’in heves ettiği vesayet günleri geride kaldı. Türkiye hukuk devletidir. Bay Kemal’in adeta oyun oynadığı bir alan değildir. Şunu bilmesi lazım heves ettiğiniz günler ki vesayet günleridir onlar da geride kaldı. Herkes görevinin hukuka uygun bir şekilde yapmak mecburiyetindedir. Kılıçdaroğlu’nun bu tehdidi açıkça bir suçtur” dedi.

Araştırma şirketleri tarafından yapılan seçim anketlerine ilişkin soruya da yanıt veren Erdoğan, “Benim kamuoyu araştırmalarına güvenim kalmamıştır zaten bunu daha önce de dile getirmiştim. Birçok anket şirketi çalıştıkları partinin beklentilerine göre sonuçlar ortaya çıkarıyor” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • “Başbakanlığım dahil bugüne kadar 28 Afrika ülkesine 38 ziyaret gerçekleştirdim.
  • Bu açıklama CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. Bürokrasiyi özellikle seçilmiş hükümete karşı çıkmaya davet etmek vesayet çağrısında başka bir şey değildir.
  • Biz CHP’nin özlemini çektiği vesayet düzeninin defterini çoktan dürdük. Bay Kemal’in heves ettiği vesayet günleri artık geride kaldı, boş heves. Türkiye bir hukuk devletidir. Bunu Bay Kemal’e hatırlatıyorum. Bay Kemal’in oyun oynadığı alan da değildir. Heves ettiğiniz günler geride kaldı. Cumhurbaşkanı’ndan en alt düzeydeki memura kadar herkes görevini hukuka uygun yapma mecburiyetindedir.
  • Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlilerine yönelik bu tehdidi aynı zamanda açıkça bir suçtur. Sen nasıl olur da bu ülkenin memurlarını tehdit edersin?
  • Bugüne kadar AK Parti zihniyetinden şu 19 -20 yıl içinde böyle bir şey duydun mu?Yerel seçimlerde iş başına geldiniz belediyeleri boşaltıyorsunuz. Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlilerini ve hatta genel olarak milletimizi ilk tehdidi bu değil. Şimdi bir de tarih veriyor. Haydi bakalım göreceğiz ne yapacağını. Bay Kemal bu alan boş değil. Bütün bunların haklarını savunan bir iktidar vardır.
  • Merkez Bankası’nın bağımsızlığını tartışıyorsun. Merkez Bankası Başkanı sana randevu istediğin gün randevu verdi. Bağımsız olmamış olsaydı sana bu randevuyu vermeyebilirdi. Sana randevuyu randevuyu istediğin gün verdi. Ziyaretten çıktıktan sonra hâlâ medyayı, halkı kandırmaya kalkıyorsun. Verdiğiniz rakamlar baştan başa yanlış.
  • Biz CHP’nin bu diline alışığız.Türkiye vesayeti gömeli çok oldu. Tabii o zamanlar Bay Kemal siyaseti bilmiyordu

“Seçim anketi” açıklaması

  • Özellikle son dönemde ortaya atılan anketlerin kimler tarafından ne amaçla yapıldığı ortadadır. Bu tür anketlerle manüpilasyonlardan ciddi anlamda bıktık. Gerçekçi anketler, bunların manüpülasyonlarını ayaklar altına alacak anketlerdir. Biz bunlardan bıktık, bunlara da alışığız. Benim kamuoyu araştırmalarına güvenim kalmamıştır zaten bunu daha önce de dile getirmiştim. Birçok anket şirketi çalıştıkları partinin beklentilerine göre sonuçlar ortaya çıkarıyor.

F-16 açıklaması

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan havalimanında yaptığı açıklamada, F-16 talebine ilişkin “ABD’nin böyle bir teklifi oldu” dedi.

  •  Arkadaşlar bu konu tabi malum F-35 konusuyla bağlantılı bir konu. Bizim böyle bir durumumuz söz konusu değil. Biz 1 milyar 400 milyon dolar ödeme yaptık. Bu ödemeler karşısında ABD’nin böyle bir teklifi söz konusu oldu. Bununla ilgili olarak da biz ülkemizin savunma ihtiyaçlarını gidermek için ne gerekiyorsa bu adımları atalım dedik.
  • Bugünün devamlılığı için de özellikle savaş uçağı filomuzu her zaman hazır ve modern duruma getirmek için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. F-16’ların modernizasyonundan tutun yenilerini almak suretiyle filomuzu daha da geliştirelim gayreti içerisindeyiz. Bu F-35 programı kapsamında ödemesini almamız gerekiyor. Görüşmelerimizde bu konuyu dile getiriyoruz. Sorunun çözümü için de diyaloğu önemsiyoruz”

İlgili Haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER