Site icon A3 Haber

Erdoğan: Kılıçdaroğlu’nun açıklaması vesayet çağrısından başka bir şey değil

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Afrika ziyareti öncesi açıklama yapıyor.

Erdoğan,  bürokratlara “son çağrım” diyerek “durun” çağrısı yapan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, “”Bürokrasinin ne olduğunu bile bilmiyorlar. Vesayet çağrısından başka bir şey değil” “ ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara uyarısıyla ilgili konuşan Erdoğan, “Öncelikle bu açıklama CHP zihniyetinin vesayet zihniyeti olduğunun açık bir itirafıdır. Bu hukuk dışı çağrı, kamu düzenine ciddi bir tehdittir. Bunlar demokrasinin ne olduğunu bilmiyor. Bay Kemal’in heves ettiği vesayet günleri geride kaldı. Türkiye hukuk devletidir. Bay Kemal’in adeta oyun oynadığı bir alan değildir. Şunu bilmesi lazım heves ettiğiniz günler ki vesayet günleridir onlar da geride kaldı. Herkes görevinin hukuka uygun bir şekilde yapmak mecburiyetindedir. Kılıçdaroğlu’nun bu tehdidi açıkça bir suçtur” dedi.

Araştırma şirketleri tarafından yapılan seçim anketlerine ilişkin soruya da yanıt veren Erdoğan, “Benim kamuoyu araştırmalarına güvenim kalmamıştır zaten bunu daha önce de dile getirmiştim. Birçok anket şirketi çalıştıkları partinin beklentilerine göre sonuçlar ortaya çıkarıyor” diye konuştu.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Seçim anketi” açıklaması

F-16 açıklaması

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan havalimanında yaptığı açıklamada, F-16 talebine ilişkin “ABD’nin böyle bir teklifi oldu” dedi.

İlgili Haberler:

Exit mobile version