A3 Haber

Süleyman Soylu, CHP’lilere Kılıçdaroğlu’nu şikayet etti: Genel Başkanınızı kınamalısınız

Süleyman Soylu, CHP’lilere Kılıçdaroğlu’nu şikayet etti: Genel Başkanınızı kınamalısınız

Süleyman Soylu, CHP’lilere Kılıçdaroğlu’nu şikayet etti: Genel Başkanınızı kınamalısınız
Ekim 17
21:16 2021

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kanunsuz işleri durdurmaları yönünde bürokratları uyarmasının ardından AKP’liler arka arkaya açıklamalarına devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP’lilere Kılıçdaroğlu’nu şikayet ederek kınamaları gerektiğini belirtti.  Öte yandan Soylu, AKP’nin “en güçlü zamanında olduğunu” savundu.

Bir dizi ziyaret için Tunceli’ye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP’nin Teşkilat Akademisi eğitim programına katıldı ve burada açıklamalarda bulundu.

Ortadoğu’yu bataklığa çevirmeye çalışanlara “Türkiye’nin ve bu milletin izin vermeyeceğini” söyleyen Süleyman Soylu, “Biz içeride CHP’nin düşük laf cambazlıklarına takılırsak HDP’nin savurduğu boş tehditlere kibirli söylemlerine laf yetiştirmeyle uğraşırsak, biz hala göç üzerinden fitne üretmeye çalışan ekranlarda her akşam başka bir yalan pazarlayanlarla uğraşırsak hem 2023 hedeflerimize hem Recep Tayyip Erdoğan’ın, AK Parti’nin ve bu milletin 19 yıllık emeğine yazık ederiz. Asla unutmayın biz savunmada sorguda cevap verme sırasında değiliz. Bu millete yepyeni bir heyecan vermemiz lazım. Tunceli’yi, Pülümür’ü turizm merkezi haline getirme hedeflerimizi anlatmamız lazım. Biz sağa sola bakıp kim ne diyor diye aval aval gezinmiyoruz, biz işimize bakıyoruz” diye konuştu.

HDP’yi hedef aldı: Bitik bir partidir

Konuşmasında HDP’yi de hedef alan ve “bitik bir parti” ifadesini kullanan Soylu, “Artık biz işimize bakacağız. HDP’nin de PKK’nın da kirli fantezilerine evlatlarımızı kurban vermeyeceğiz” dedi.

“CHP, Genel Başkanını kınamalı”

Soylu, ‘lafı eğip büken birisi olmadığını’ savunarak, “Açıkça söylüyorum bugün parlamenter sistem çağrıları tek parti dönemini aşeren bir zihniyetin ürünüdür. Buradan Tunceli’den Cumhuriyet Halk Partisine sesleniyorum bürokratı, memuru ve polisi tehdit ederek tek parti günlerine dönülmemelidir. Bunun çağrısını yapan Genel Başkanınızı kınamalısınız. Türkiye’yi eski günlerine döndürmemelisiniz. Türkiye eski günlerine dönmemelidir. Türkiye’yi kutuplaştırarak Türkiye’yi kavga ortamına iterek Türkiye’yi gerginlik ortamına iterek dünyanın içerisinde bulunduğu pandemi döneminde bu salgın döneminde bu maliyetten en az etkilenen Türkiye’yi bir kaosa döndürme çağrılarını siz Cumhuriyet Halk Partililer olarak müdahale etmelisiniz. Siz bu ülkeye bir öneri getirdiniz de kim yok dedi. Bu ülkede iktidar olmanın tek yolu sandıktır. Onun da tek yolu milletin gönlüne girmektir. Milleti tehdit etmek değildir. Birilerinin efendisi FETÖ olabilir birilerinin efendisi PKK olabilir birilerinin efendisi batı olabilir bizim efendimiz millettir” dedi.

“Partimizin en güçlü zamanındayız”

Dünyayı sarsan virüs salgını dahil ‘hiçbir afetin altında kalmadıklarını’ iddia eden Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

Devlet nerde kimsenin bağırmasına müsaade etmeden devletle beraber orada oluyoruz. Partimizin en güçlü zamanındayız. Çünkü bu millet, AK Parti’nin bu ülkede ne yaptığını gördü. En büyük yatırımı eğitime yapıyoruz. Bize parmak sallayanları eğitimle eğiteceğiz. Bunu bilmelerini istiyoruz. En güçlü zamanımızdayız. Etrafımızdaki coğrafyada genel koridor oluşturmak isteyenlere fırsat vermedik. En güçlü zamanımızdayız. Savunma sanayide mühimmat ararken acaba vermezlerse ne yapacağız derken şuanda dışarıdan içeriye saldıranları engelleyen ve savunma sanayinde atak helikopterinden mühimmatına kadar kendisi üreten, insansız hava araçlarımızla beraber dünyaya ne olacağını gösteren bir ülkeyiz. İhracatımız 211 milyar doları aştı. Tarihinde ilk defa oldu ve en güçlü zamanımızdayız. Bir tek yolsuzluğumuzu görmüş olsalardı, bir tek bu millete yanlışımızı görmüş olsalardı paçavramızı çıkarırlardı. 19 yıldır bu ülkede öyle hizmetler oluşturduk ki yüzlerce yıl boyunca bu topraklarda AK Parti kadroları dualarla anılacaktır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER