A3 Haber

DEÜ’de Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı, bölüm başkanlığına kendisini atadı

DEÜ’de Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı, bölüm başkanlığına kendisini atadı

DEÜ’de Güzel Sanatlar Fakültesi dekanı, bölüm başkanlığına kendisini atadı
Ekim 19
09:16 2021

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nde (GSF), GSF Dekanı Prof. Hacı Yakup Öztuna, Sahne Sanatları Bölüm Başkanlığı’na kendisini vekaleten atadı.

İzmir’deki DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi binasının 2019’da depreme dayanıksız olduğu bahanesiyle Narlıdere’den Buca Tınaztepe’ye taşınmasına karşı çıkan öğretim üyelerinden Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Semih Çelenk, üniversite yönetimi tarafından üçüncü kez görevinden uzaklaştırılmıştı. Çelenk’in üçüncü kez görevden alınmasına karşı açtığı davada da yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı.

DEÜ GSF Dekanı Prof. Hacı Yakup Öztuna’nın Sahne Sanatları Bölüm Başkanlığı’na kendisini atadı.

BirGün’den Berkay Sağol’un haberine göre, Sahne Sanatları Bölümü’nün üç anasanat dalından biri olan Drama Yazarlığı ve Dramaturji Anasanat Dalı, Oyunculuk Anasanat Dalı ve Sahne Tasarımı Anasanat Dalı başkanlarının, ortak bir şekilde Sahne Sanatları Bölümü başkanının tekrar Prof. Semih Çelenk olması yönünde görüş bildirdikleri öğrenildi. Öztuna’nın bu görüşe rağmen kendisini ataması Üniversitelerde Akademik Teşkilât Yönetmeliği’ne aykırı.

Yönetmeliğin 14’üncü maddesinde bölüm başkanı ataması şu şekilde anlatılıyor:

  • Birden fazla ana bilim dalı bulunan bölümlerde bölüm başkanı, o bölümün aylıklı profesörleri, bulunmadığı takdirde doçentleri, doçent de bulunmadığı takdirde yardımcı doçentleri arasından o bölümü oluşturan anabilim veya anasanat dalı başkanlarının 15 gün içinde verecekleri yazılı görüşlerini dikkate alarak bir hafta içinde fakültelerde, dekanca; fakülteye bağlı yüksekokullar ve konservatuvarlarda müdürün önerisi üzerine dekanca; rektörlüğe bağlı yüksekokullar ve konservatuvarlarda müdürün önerisi üzerine rektörce atanır. Dekan, atamaları rektörlüğe bildirir.

Prof. Semih Çelenk ise yaptığı açıklamada, “Daha önce de üç kez hukuksuz bir biçimde görevden alınmış ve üç kez de mahkeme kararıyla görevime dönmüştüm. Bu işlemin iptali için de, önceki hukuksuz kararlarda olduğu gibi mahkemeye başvuracağım. Bu işlemi tarafıma karşı uzun süredir yürütülen psikolojik taciz ve mobbing’in bir devamı olarak görüyorum” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER