Site icon A3 Haber

TÜSİAD YİK Başkanı Özilhan’dan demokrasi ve laiklik vurgusu

TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan, demokrasi ve laikliğin önemine vurgu yaptığı konuşmasında kuvvetler ayrılığının güçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısı, korona salgını sürecinde yaklaşık 1,5 yıllık aradan sonra ilk kez yüz yüze yapılıyor. Toplantıda, TÜSİAD’ın 50. Yılı projesi olarak, Türkiye’nin geleceğinin inşası için bir yol haritası önerisi içeren ‘Geleceği İnşa’ başlıklı çalışmanın da tanıtımı yapılacak.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan konsey toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Özilhan, jeopolitik, iklimsel, sosyo-kültürel ve ekonomik risk ve tehditlere işaret ederek “Mahşerin dört atlısı üzerimize geliyor” dedi.

Dört kritik faktör

Toplantının açılış konuşmasını yapan TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan, korona virüsü salgınının, zaten gündemlerinde olan dönüşümleri hızlandırdığına yaparak, şu mesajları verdi:

Bugün Türkiye’nin geleceğine baktığımda; Dünyadaki jeopolitik risklerin, sosyo-kültürel gerilimlerin, iklim değişiminin etkilerinin ve bereketsiz, dengesiz ekonomik büyümenin mahşerin dört atlısı olarak üzerimize geldiğini görüyorum. Bunların üzerine bir de geleceği şekillendiren teknolojik dönüşümün, ekonomik, insani ve toplumsal boyutlarını eklemeliyiz. Geçmişten ve bugünden radikal biçimde farklı olacak bir geleceğe ülke olarak hazır olabilmek için bu tehditlere biraz daha yakından bakmamız gerekiyor.

Özilhan’ın açıklaması şu şekilde:

Çölleşme ve su rezervleri 

Bu yaklaşım devam ettirilemez 

Sorunlar ağırlaşıyor… 

Yararlı çözümler üretmek gerekli 

Enerji uyarısı 

Merkez Bankası’nın bağımsızlığı tartışılmamalı 

Düşen sadece TL’nin değeri değil 

80 milyonun iradesiyle ortaya çıkacak 

Demokrasi ve laiklik vurgusu 

Kuvvet ayrılığının güçlendirilmesi çağrısında bulundu

Kısır tartışmalar, günü kurtaran adımlar… 

TÜSİAD Başkanı Kaslowski’den İstanbul Sözleşmesi çıkışı

TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski’nin konuşmasında öne çıkanlar ise şöyle:

Exit mobile version