A3 Haber

Yargıtay üyesinin itirafı: Yargıda her tarikatın WhatsApp grubu var!

Yargıtay üyesinin itirafı: Yargıda her tarikatın WhatsApp grubu var!

Yargıtay üyesinin itirafı: Yargıda her tarikatın WhatsApp grubu var!
Ekim 19
08:29 2021

Gazeteci İsmail Saymaz, halktv.com.tr’de kaleme aldığı bugünkü yazısında adını açıklamadığı bir Yargıtay üyesinin “Fethullahçıların yargı ve bürokrasideki yerini Hak-Yol ve Menzil tarikatının doldurduğunu” ileri sürdüğünü aktardı.

Bu Yargıtay üyesine göre, “Hak-Yol yargıda egemenliğini ilan etti. HSK ve Danıştay’ı kontrol ediyor. Adalet Bakanlığı ve Yargıtay’da hayli etkin. Üye sayılarının bin civarında olduğu tahmin ediliyor.”

Hak-Yol’un Fethullahçıların içine karıştığını savunan Yargıtay üyesi, “17-25 Aralık’a kadar Hak-Yol’u duymazdık. 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ operasyon yemeye başlayınca dibine kadar bu örgütle hareket edenler, bizler Hak-Yol yurtlarında kalmıştık demeye başladı. Ne kadar delil olursa olsun bir cemaatin adamıysa dokunamıyorsunuz” dedi.

Öte yandan yargıdaki her tarikat ve cemaatin kendi WhatsApp grubu olduğunu ve buralarda haremlik-selamlık toplantı yapıldığını ileri süren Yargıtay üyesi, “Atamalara müdahale ediliyor. Devlete değil, kendi çıkarları için çalışıyorlar” iddiasını ileri sürdü.

Adı açıklanmayan bu Yargıtay üyesi ayrıca söz konusu durumu Cumhurbaşkanlığı’na ve Adalet Bakanlığına ilettiğini ancak sonucun “hiç” olduğunu ifade etti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER