A3 Haber

Ankara’da MTA yerleşkesinde korkutan patlama

Ankara’da MTA yerleşkesinde korkutan patlama

Ankara’da MTA yerleşkesinde korkutan patlama
Ekim 20
10:18 2021

Ankara’da, Maden Tetkik ve Arama Yerleşkesinde patlama oldu. MTA, herhangi bir yaralanma ve can kaybının bulunmadığını bildirirken, Valilik, patlamanın doğal gaz iletim hattında oluşan gaz sıkışması nedeniye meydana geldiğini açıkladı.

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü Yerleşkesinde patlama meydana geldi. Eskişehir yolundaki yerleşkede sabah saatlerinde yaşanan patlama sonrası yangın çıktı.

Patlamanın etkisiyle çevreye demir parçaların saçıldığı gürüldü. AFAD ekipleri de tedbir amaçlı bölgeye geçti.

Doğalgaz kesildi

İhbar üzerine olay yerine giden itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın, doğal gazın kesilmesinin ardından ekiplerin müdahalesi sonucu söndürüldü.

İtfaiye yetkilileri, aldıkları ilk bilgiye göre patlamanın doğal gaz borusundaki sızıntıdan kaynaklanmış olabileceğini belirtti. Olay yeri inceleme ekipleri, yangının çıkış nedenini araştırmak üzere çalışmalarına başladı.

Mansur Yavaş incelemelerde bulundu 

Bölgede incelemelerde bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gazetecilere, yangının tamamen söndürüldüğünü, olayın nedeninin araştırıldığını söyledi.

MTA: Can kaybı ya da yaralanma yok 

MTA’nın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Kurumumuz ısı santralinde meydana gelen patlama sonucunda herhangi bir yaralanma ve can kaybı bulunmamaktadır, olaya müdahale edilmekte olup yangın kontrol altına alınmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

Valilik: Patlama gaz sıkışmasından meydana geldi 

Ankara Valiliğinden de yapılan açıklamada, “MTA Genel Müdürlüğü yerleşkesindeki doğal gaz iletim hattında oluşan gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlama sonucu çıkan yangın kontrol altına alınarak söndürülmüştür. Herhangi bir can kaybı ya da yaralı bulunmamaktadır.” bilgisi paylaşıldı.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER