A3 Haber

Erdoğan: Nijerya ile işbirliğimizi geliştirmeye kararlıyız

Erdoğan: Nijerya ile işbirliğimizi geliştirmeye kararlıyız

Erdoğan: Nijerya ile işbirliğimizi geliştirmeye kararlıyız
Ekim 20
15:18 2021

Nijerya’yı ziyaret eden AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Nijerya ile ilişkilerin geliştirilmesine dikkat çekti. İki ülke arasında yedi anlaşmaya imza atılırken Erdoğan, “Türkiye-Nijerya ilişkilerini tüm cepheleriyle görüştük. İşbirliğimizi derinleştirme konusunda kararlıyız.” dedi.

AKP Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan “FETÖ’nün Nijerya’da sürdürdüğü yasa dışı faaliyetler hakkında Nijerya makamlarıyla gerekli bilgi paylaşımlarında bulunmaya devam ediyoruz” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari, başkent Abuja’da ortak basın toplantısı düzenledi. Burada yaptığı açıklamada Nijerya ile işbirliğini daha ileri taşımak istediklerini kaydeden Erdoğan, “Türkiye Nijerya ilişkilerini tüm cepheleri ile ele aldık. İşbirliğimizi derinleştirmek hususunda aynı kararlılığımızı müşayede ettik” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

  • 5 yıl aradan sonra Nijerya’ya gerçekleştirdiğim bu resmi ziyaretin ilişkilerimizi bir üst düzeye çıkaracağına inanıyorum. Çeşitli alanlarda imzaladığımız anlaşmalar ziyaretimizi taçlandırmıştır. Türkiye-Nijerya ilişkilerini tüm cepheleri ile ele aldık. İş birliğimizi derinleştirmek hususunda aynı kararlılığımızı müşayede ettik.
  • Nijerya Türkiye’nin Afrika Kıtasındaki en eski diplomatik temsilciliklerinden biri olarak yer alıyor. Nijerya bölgesinin ve dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor. Kıtanın üretim merkezi konumundaki Nijerya ile geçtiğimiz yıl ticaret hacmimiz 2 milyar doları buldu. Afrika’daki büyükelçiliklerimizin sayısı 43’e ulaştı. Türkiye-Afrika İş Forumu’nu İstanbul’da gerçekleştireceğiz. Nijerya ile iş birliğimizi her alanda daha ileriye taşımakta kararlıyız.
  • Nijerya’lı gençlerin Türkiye’de eğitim görmesinden ve Türkiye’nin burslarından faydalanmalarından mutluluk duyuyoruz. Terör örgütleri, silahlı çeteler ve deniz haydutlarıyla mücadele yürüten Nijerya’yla askeri savunma ve güvenlik konularında iş birliğimizi güçlendiriyoruz. FETÖ’nün Nijerya’da sürdürdüğü yasa dışı faaliyetler hakkında Nijerya makamlarıyla gerekli bilgi paylaşımlarında bulunmaya devam ediyoruz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER