A3 Haber

Leyla ile Mecnun setinde kriz: Dokuz yıllık küslüğün perde arkası ortaya çıktı

Leyla ile Mecnun setinde kriz: Dokuz yıllık küslüğün perde arkası ortaya çıktı

Leyla ile Mecnun setinde kriz: Dokuz yıllık küslüğün perde arkası ortaya çıktı
Ekim 20
11:35 2021

Ahmet Mümtaz Taylan ile Cengiz Bozkurt arasında yaşanan 9 yıllık küslüğün ortaya çıkmasının ardından Leyla ile Mecnun’un setinde yeni iddialar gündeme geldi. Ahmet Mümtaz Taylan’ın yardımcı yönetmene telefon fırlattığı ve bir prodüksiyon görevlisini azarladığı iddia edildi.

10 yıl aradan sonra Exxen’de yayınlanmaya başlayan “Leyla ile Mecnun ‘da Erdal Bakkal ile İskender karakterlerine hayat veren Cengiz Bozkurt ile Ahmet Mümtaz Taylan’ın neden beraber sahnesinin olmadığı merak konusu olmuş ve iki oyuncunun 9 yıldır küs olduğu ortaya çıkmıştı.

Yumruklaşmadan dönüldü

Ahmet Mümtaz Taylan’ın set çalışanlarına karşı sürekli kaba tutumlar içinde olduğu ve mobbing yaptığı öne sürüldü. İddiaya göre, Taylan’ın yardımcı yönetmen ile kavga etmesi ise bardağı taşıran son damla oldu.

Leyla ile Mecnun’un dağ başında çekilen bir sahnesinde, yardımcı yönetmenin, Taylan’ın bağırmasına ve hakaretlerine dayanamayıp ”Yeter, artık senin bağırmalarına, aşağılamalarına katlanamıyorum, evli barklı adamım ben.” deyip çekim ortasında ekibiyle beraber işi bıraktığı belirtildi.

Aynı sezonda set amirinin birkaç kez ”Ekibime küfretme” diyerek Taylan’ın üzerine yürüdüğü ve yumruklaşmanın son anda önlendiği belirtildi.

“Ben bu adamla aynı sette oynamam” 

Yaşananların ardından Cengiz Bozkurt, ”Adam güle oynaya çekeceğimiz dizinin her gününü bize zehir etti, ben bu adamla hiçbir yerde sete çıkmam.” diyerek Taylan’ın olduğu setlerde çalışmayacağını söyledi.

O dönemde Türkiye’ye yeni giriş yapan Netflix’in, yerli projelerine ”Leyla ile Mecnun” ile başlamak isteği ve tüm ekibin bu teklifi kabul etmesine rağmen Cengiz Bozkurt ”Hayır” dediği için dizinin çekilemediği öğrenildi.

Bu nedenle dizi, Acun Ilıcalı, kendi kurduğu dijital platform Exxen için dizinin yayın haklarını TRT’den alana kadar askıda kaldı.

Bir şartla kabul etti 

Ilıcalı’nın hakları almasının ardından Cengiz Bozkurt’un başlarda ikna olmadığı ancak daha sonra yakın arkadaşları Ali Atay, Serkan Keskin ile Onur Ünlü’yü kıramadığı öğrenildi.

Bozkurt’un sette Ahmet Mümtaz Taylan’la bir araya gelinmemesi şartıyla dizide rol almayı kabul ettiği ortaya çıktı.

Kimse setten kovulmayacak

Karavanda gerçekleşen konuşma, Taylan’ın mikrofonunun açık kalması yüzünden birçok set çalışanının kulaklıklardan da dinlendi. Yapımcı İsmail İçen, kimsenin setten kovulmayacağını ve Taylan yüzünden iş bırakmayacağını, Ahmet Mümtaz Taylan’a iletti.

Ali Atay ve Serkan Keskin’in de yaşanan bu durumlardan dolayı rahatsızlıklarını dile getirmesi üzerine durum Exxen yönetimine iletildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER