A3 Haber

Bill Gates Türkiye’ye geldi, İzmir’de yeniden hacı oldu

Bill Gates Türkiye’ye geldi, İzmir’de yeniden hacı oldu

Bill Gates Türkiye’ye geldi, İzmir’de yeniden hacı oldu
Ekim 22
19:09 2021

Dünya’nın en zengin iş insanları listesinde 146 milyar dolarlık servetiyle 4’üncü sırada yer alan Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates, Efes’teki Meryemana Evi’ni ziyaret etti.

Yazlım devi Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates’in içinde olduğu, Cayman Adaları bayraklı ‘Lana’ isimli kiralık süper yat, bugün sabah saatlerinde Kuşadası Körfezi açıklarına demirledi.

Denize geçen yıl indirilen ve haftalık kirası 1 milyon 800 bin euro olan 107 metre uzunluk ve 16 metre genişliğe sahip yata, 68,2 metre boyundaki katamaran sınıfı destek gemisi ‘Wayfinder’ da eşlik etti. ‘Wayfinder’da Gates’in yakın korumaları ile personelin kaldığı öğrenildi.

2005 yılında da gelmişti

146 milyar dolarlık servete sahip olan Bill Gates, bir süre ‘Lana’ isimli yatta dinlendikten sonra bugün saat 15.00 sıralarında özel helikopteriyle İzmir’in Selçuk ilçesindeki havaalanına indi. Doğrudan Meryemana Evi’ne giden Gates, kilisede dua edip yeniden hacı oldu. Daha sonra Efes Antik Kenti’ne geçen Gates, yakın korumalarıyla beraber antik kenti gezdi. Milyarder iş insanı, 2005 yılında da Marmaris’te eski eşi Melinda ile ‘Leander G’ isimli lüks yatında tatil yaparken, Meryemana Evi’ne gelmiş ve ilk kez hacı olmuştu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER