A3 Haber

Fahrettin Altun: Basın özgürlüğü kisvesi altındaki beşinci kol faaliyetlerine müsaade etmeyeceğiz

Fahrettin Altun: Basın özgürlüğü kisvesi altındaki beşinci kol faaliyetlerine müsaade etmeyeceğiz

Fahrettin Altun: Basın özgürlüğü kisvesi altındaki beşinci kol faaliyetlerine müsaade etmeyeceğiz
Ekim 22
11:48 2021

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen Türk Konseyi Medya Forumu başladı. Forumda konuşan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Kimsenin basın özgürlüğü kisvesi altında, ülkemizde beşinci kol faaliyeti yürütmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Altun Türkiye olarak hem içeride hem de dışarıda bir hakikat mücadelesi verdiklerini anlatan Altun, “Yalana ve dezenformasyona karşı, gerçeğin tarafında olmayı, ahlâkımızın bir gereği olarak görüyoruz” dedi.

Bu ahlaki duruşun “post-truth” veya “hakikat ötesi” olarak adlandırılan bu dönemde, daha da önem kazandığını vurgulayan Altun şöyle devam etti:

Karşımızda, hakikati önemsizleştirmeye, toplumları kültürel, ekonomik ve ideolojik açılardan sömürüye açık hale getirmeye çalışan bir yalan endüstrisi bulunuyor. Bu yalan endüstrisi, dünyanın farklı bölgelerinde ‘sahte haberler’ veya ‘kurgulanmış içerikler’ üzerinden toplumları, biz ve onlar ikiliğine mahkum etmeye çalışıyor. Açıkça ifade etmek gerekirse, biz bu yalan endüstrisiyle, bu dezenformasyonla mücadeleyi, ulusal güvenlik stratejimizin bir parçası olarak görüyor ve tüm adımlarımızı bu perspektifle atıyoruz. Öte yandan, dezenformasyonun yalnızca sosyal medyada yapılmadığını da hepimiz biliyoruz. Geleneksel medya kuruluşları da zaman zaman toplumun reflekslerini test eden, fay hatlarını harekete geçirmeyi hedefleyen yayınlar yapabiliyorlar. Burada özellikle bazı yabancı devletlerin fonladığı kuruluşları ve bunların ülkelerimizdeki uzantılarını kastediyorum. Bu modern Truva atlarına karşı teyakkuzda olmak, elbirliğiyle bunların zararlı faaliyetlerini durdurmak zorundayız.

“Müsaade etmeyeceğiz”

Fahrettin Altun, yabancı güçler tarafından fonlanan, etki ajanlığı amacıyla faaliyette bulunan bu medya kuruluşlarıyla ilgili, tüm tedbirleri almak gerektiğini belirterek, “Bu doğrultuda Yüce Meclisimizin çatısı altında sürdürülen değerli çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Açık ve net bir biçimde vurgulamak istiyoruz ki, kimsenin basın özgürlüğü kisvesi altında, ülkemizde beşinci kol faaliyeti yürütmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER