Site icon A3 Haber

Veli-Der’den yüz yüze eğitimde yedinci hafta raporu: Önlemler yetersiz, sorunlar kronikleşmeye başladı

Veli-Der, yüz yüze eğitimin yedinci hafta raporunda alınan önlemlerin yetersizliğine dikkat çekti, sorunların artık kronikleşmeye başladığına vurgu yaptı.

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) tarafından pandemi nedeniyle verilen bir buçuk yıllık aranın ardından başlayan yüz yüze eğitimin 7’nci hafta raporu yayımlandı. Okullarda önlemlerin yetersizliğine vurgu yapılan raporda, sorunların artık kronikleşmeye başladığı ifade edildi.

“Ankara Yenimahalle’de yaşanan tablo ülkenin genel tablosudur”

Okullarda salgına karşı alınan önlemlerin yetersizliğine dikkat çekilen açıklamada, “Öncelikle yüz yüze eğitimin başladığı 6 Eylül tarihinde de ifade ettiğimiz üzere gerekli önlemler alınmadan, ek öğretmen ataması yapılmadan, sınıflar seyreltilmeden ve okullarda gerekli havalandırma koşulları sağlanmadan yüz yüze eğitime devam edilmesi salgın açısından risk oluşturmaya devam edecektir. Bu nedenle de karantinaya alınan sınıf sayısı ve aynı zamanda da pozitif ve temaslı öğretmen ve öğrenci sayısında bir azalış yaşanmamaktadır. Örneğin yalnızca Ankara Yenimahalle’de Şehit Mustafa Aslan Ortaokulu’ nda 40 öğrenciye korona virüsü pozitif (+) tanısı konulmuştur ve 13 sınıf karantinadadır. Mehmet Akif İnan İlkokulu’nda 120 öğrenci, Mustafa Kemal Anadolu Lisesi’nde ise 130 öğrenci temaslıdır. Ankara Yenimahalle’de yaşanan tablo ülkenin genel tablosudur” denildi.

Veli-Der tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Öğretmen atamaları yapılmalı, ek derslikler oluşturulmalı”

“Burs miktarı artırılmalı” 

Exit mobile version