A3 Haber

Diyanet’ten “baby shower” eleştirisi: Giriş bileti 2 bin 500 lira, asgari ücret 2 bin 744 lira

Diyanet’ten “baby shower” eleştirisi: Giriş bileti 2 bin 500 lira, asgari ücret 2 bin 744 lira

Diyanet’ten “baby shower” eleştirisi: Giriş bileti 2 bin 500 lira, asgari ücret 2 bin 744 lira
Ekim 24
19:16 2021

“Baby shower” partilerine tepki gösteren Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen, partilerin ücretleri ve asgari ücreti karşılaştırdı. İşliyen, “Güya mevlit dinleyince helal oluyor ya…” dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, baby shower (doğumdan önce anneye ve bebeğe hediye verme organizasyonu) partilerini eleştirdi. Ağrı’da “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferansa katılan İşliyen, ayrıca insanlarda ‘servet biriktirme çılgınlığının’ başladığını söyledi.

“Ne işin var senin cennette?”

Baby shower organizasyonlarının yaygınlaştığını ifade eden İşliyen, “Dindar insanlar bir araya geliyor, bu baby shower dedikleri organizasyonların giriş bileti 2 bin 500 lira, asgari ücret ise 2 bin 744 lira civarında. 2 saatlik bir programa gideceksin, oynayacaksın, zıplayacaksın ya da güya mevlit dinleyince helal oluyor ya rahatlıkla girip çıkabilirsin. Dışarıya çıkacaksın bir adamın 5 nüfusuna bakmak için bir ay boyunca kan ve ter içerisinde çalıştığı kadar bir ücret ödeyip çıkacaksın. ‘Ne işin var senin cennette?’ desem cennet benim değil, Allah bilir. Haddimizi aşmayalım. Ama Efendimiz Aleyhissalatu Vesselam’ın ölçüleri öyle demiyor” diye konuştu.

“Boğazdan bile bile faiz geçmeyecek”

İşliyen, ‘haram’ konusunda da, “Peygamber Aleyhissalatu vesselamın çağrısı insana hayat verir. Bizi uyuşturan uyuşturuculardan, çağrıya icabet etmenin yoluna bakacağız. Allah’a karşı kulluk görevlerimiz, ağızdan yalan çıkmayacak, şu göz harama bakmayacak. Bu eller haram tutmayacak. Şu kursaktan bir lokma haram geçmesindense ateşi yutmak daha iyidir. Bu boğazdan bile bile faiz geçmeyecek, devlet, kamu ve kul hakkı geçmeyecek, alkol geçmeyecek. İnsan anne ve babasını razı ve memnun etmedikçe ve onlara karşı vefa görevini yerine getirmedikçe Allah’a karşı vefalı bir kul olamayacağını bilecek. Allah’ın rızası anne ve babanın rızasına bağlıdır. Allah’ın öfkesi anne ve babanın öfkesine bağlıdır. ” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER