A3 Haber

Reuters: Kamu bankaları kredi faizlerini yarın indirecek

Reuters: Kamu bankaları kredi faizlerini yarın indirecek

Reuters: Kamu bankaları kredi faizlerini yarın indirecek
Ekim 24
22:58 2021

Reuters haber ajansına göre Türk kamu bankalarının yarın kredi faiz oranlarını 200 baz puan indirmesi bekleniyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 21 Ekim’de politika faiz oranını yüzde 16’ya düşürmesi sonrası Türk kamu bankalarının da pazartesi gününden itibaren kredi faizlerinde 200 baz puan indireceği iddia edildi.

Reuters’ın üç kaynağa dayandırdığı habere göre, Türkiye’de Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halk Bankası yarın işletme ve tüketici kredi faiz oranlarında Merkez Bankası faiz kararını izleyerek 200 baz puan indirime gitmeyi planlıyor.

Kredi faiz oranları düşecek mi?

Reuters’ta yer alan habere göre, üst düzey bir bankacılık kaynağı, kamu bankalarının merkez bankasının haftalık repo faizini 200 baz puan indirimine paralel olarak kamu bankalarının Pazartesi günü faiz indireceğini söyledi.

Ziraat Bankası’ından haber yazıldığı sırada resmi bir yanıt alınamadı. Halkbank konu ile ilgili bir açıklama yapmadı. Vakıfbank ise haber yazıldığı sırada Reuters’ın sorusuna resmi bir yanıt vermedi.

Ziraat Bank’ın tamamına, Halkbank’ın yüzde 75’ine ve Vakıfbank’ın yüzde 36’sına sahip olan Türkiye Varlık Fonu da konu ile ilgili haber yazıldığı sırada henüz bir yanıt vermedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER