A3 Haber

TÜGVA’lıların yemin görüntüsü gündeme oturdu: “Allah, kuran, peygamber, başkomutan Erdoğan”

TÜGVA’lıların yemin görüntüsü gündeme oturdu: “Allah, kuran, peygamber, başkomutan Erdoğan”

TÜGVA’lıların yemin görüntüsü gündeme oturdu: “Allah, kuran, peygamber, başkomutan Erdoğan”
Ekim 24
20:38 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜGVA’nın yemin görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Görüntülerde, Bilal Erdoğan’ın kürsüde olduğu sırada, Adalar’a özel vurgu yapılarak “Başkomutanımız Erdoğan” ifadesi yer aldı.

İktidarın gözde kurumlarından, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticilerinden olduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA), vakıf üzerinden ordu, emniyet ve diğer kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği, bu kişilerle ilgili sicil listeleri tuttuğuna dair belgeler gündemdeki yerini koruyor.

Son olarak, TÜGVA ile ilgili yeni iddiaların içinde bulunduğu belgelerde, 15 Temmuz ardından “FETÖ’nün ardından ortaya çıkan yurt boşluğunun doldurulması” ve hükümetin bu konuda TÜGVA ve TÜRGEV gibi vakıfları maddi olarak desteklemesi iddiası da yer aldı.

Bugün ise TÜGVA, Geleceğin Gençliği isimli bir toplantı düzenledi. Gazeteci Metin Cihan’ın sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaştığı toplantının görüntülerinde, atılan sloganlar tepki çekti.

“Biz TÜGVA erleri…”

Görüntülerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın kürsüde olduğu sırada, hep bir ağızdan “Biz TÜGVA erleri” diye başlayan bir metnin okunduğu görülüyor.

Kendilerini “TÜGVA erleri” diye tanımlayan grup sonrasında “Ben TÜGVA’lıyım. Her yerde ben varım; havada, karada, denizde! İdlib’de, Keşmir’de, Filistin’de” diye devam ederken; “Adalarda” kısmı üç kez tekrar edildi.

Öte yandan grubun “Allah, kuran, peygamber, başkomutan Erdoğan” diye bağırması da dikkat çekiyor.

Yemin metni şu şekilde: 

BİZ TÜGVA erleri

Yuva yaptık göklere

Baş döndüren yerlere

Engel tanımaz aşarız

Yüce engin dağlara

El verir uzanırız

Mor siyah bulutlara

Ben TÜGVA’lıyım

Her yerde ben varım

Havada, karada, denizde, çölde

Her zaman ve her yerde

Arakan’da, İdlip’de, Keşmir’de, Filistin’de Libya’da Yemen’de

Silivri’de, Erdek’ta, Çatalca’da

Adalar’da Adalar’da Adalar’da

**

Rab Allah,

Rehber Kuran

Önder peygamber

Başkomutan Erdoğan, Başkomutan Erdoğan, Başkomutan Erdoğan…

TÜGVA’lıların yemin görüntüsü gündeme oturdu: “Allah, kuran, peygamber, başkomutan Erdoğan”https://t.co/iHkTLWG8JN pic.twitter.com/vw2FMjd12F

— A3 Haber (@A3Haber) October 24, 2021

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER