A3 Haber

Pençe-Yıldırım operasyonunun yapıldığı bölgede EYP patladı: Bir asker yaşamını yitirdi

Pençe-Yıldırım operasyonunun yapıldığı bölgede EYP patladı: Bir asker yaşamını yitirdi

Pençe-Yıldırım operasyonunun yapıldığı bölgede EYP patladı: Bir asker yaşamını yitirdi
Ekim 25
23:46 2021

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Yıldırım operasyonunun sürdüğü bölgede el yapımı patlayıcının (EYP) patlaması sonucu bir askerin yaşamını yitirdiğini, bir askerin de yaralandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Pençe-Yıldırım Harekât Bölgesinde, 25 Ekim 2021 tarihinde teröristlerce döşenen EYP’nin patlaması sonucu 1 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz” denildi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şehit İstihkam Uzman Çavuş Yunus Emre Yalman için Twitter’dan taziye mesajı yayımladı. Akar, mesajında “Kahraman silah arkadaşımız, 25 Ekim 2021 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah’tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim” ifadelerini kaydetti.

25 yaşındaki Uzman Çavuş Yunus Emre Yalman’ın memleketi Osmaniye’nin Düziçi ilçesindeki baba evine acı haber ulaştı. Oğullarının ölüm haberinin alan Yalman çiftine hazırda bekletilen sağlık ekibi müdahale etti. Yalman’ın baba evi ve sokağına Türk bayrakları asılırken, acı haberi alan yakınları taziyeye geldi. Yunus Emre Yalman’ın, kendisi gibi uzman çavuş olan ağabeyinin ise Suriye’de görev yaptığı belirtildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER