Site icon A3 Haber

Bahçeli AYM’yi hedef aldı: “Nerede bir hain varsa…”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’te yaptığı konuşmada AYM’yi hedef aldı. Bahçeli, “AYM nerede bir hain varsa onlarla yan yanadır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu. Başkanlık sistemini savunan Bahçeli, muhalefetin söylediği güçlendirilmiş parlamenter sistemi üzerinden hedef aldı. Güçlendirilmiş parlamenter sistem isteyenleri 15 Temmuz’un rövanşını almak için hazırda bekleyen, FETÖ’nün ve PKK’nın dümen suyuna giren yozlaşmış siyasi partiler olduğunu iddia etti.

Konuşmasının devamında geçmişte kapatılmasını talep ettiği Anayasa Mahkemesi’ni (AYM) hedef alan Bahçeli, “AYM nerede bir hain varsa onlarla yan yanadır. Terörist Demirtaş’ın yanında duran bu mahkemedir. SOROS’çu Kavala’nın yanında duran bu mahkemedir. AYM kapanmasın da hak ve hukukun itibarı mı kaybolsun?” açıklamasında bulundu.

Bahçeli, dört yılı aşkın süredir hapiste bulunan insan hakları aktivisti Osman Kavala’nın hüküm giyip cezasını çektikten vatandaşlıktan çıkarılıp sonra sınırdışı edilmesini istedi.

Bahçeli’nin konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

Kılıçdaroğlu’nu yine hedef aldı 

“AYM kapanmasın da hak ve hukukun itibarı mı kaybolsun?”

“Kavala vatandaşlıktan çıkarılsın”

“TÜSİAD işine baksın” 

Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (TÜSİAD) laiklik, demokrasi ve ekonomiyle ilgili eleştirilerine yanıt veren Bahçeli, “TÜSİAD’ın açıklamasını esefle kınadığımı belirtiyorum. TÜSİAD kendi işine bakmalı. Milletin vermediği yetkiyi kullanma hevesinin gayretkeşliğine düşmemelidir” dedi.

Exit mobile version