A3 Haber

Konya’da AKP’li belediye onlarca köpeği diri diri gömdü!

Konya’da AKP’li belediye onlarca köpeği diri diri gömdü!

Konya’da AKP’li belediye onlarca köpeği diri diri gömdü!
Ekim 27
16:39 2021

Konya’da AKP’li Sarayönü İlçe Belediyesi personeli, uyuşturucu iğne ile bayıltılan onlarca sokak köpeğini belediyeye ait şantiyedeki çukura gömdü. Sarayönü Kaymakamlığı adli ve idari soruşturma başlattı.

Konya’nın Sarayönü ilçesinde cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde AKP’li Sarayönü İlçe Belediyesi personelinin onlarca köpeği açılan bir çukura canlı canlı gömdüğü görüntülendi.

25 Ekim’de çekilen görüntülerde uyuşturucu iğneyle bayıltılan onlarca köpek, belediye personeli tarafından belediyeye ait şantiyede açılan çukura atılarak iş makinası yardımıyla üzerleri örtüldü. Görüntülerde ayrıca atılan köpeklerden birisinin de uyuşturucunu etkisinden kurtularak, çukurdan çıkıp hızla uzaklaştığı da yer aldı.

“Dün de vurup getirdiler”

O anları cep telefonu ile kaydeden kişi ise, “Sarayönü Belediyesi köpekleri vurup, kuyu kazarak atıyor. Dün de vurup getirdiler” ifadelerini kullandı. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından hayvan severlerle ve Konya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu harekete geçti. Komisyon tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Sarayönü Belediyesi’nde gerçekleşen insanlık dışı ve kabul edilemez durum için Konya Barosu Hayvan Hakları Komisyonu olarak izlenmesi gereken kanuni prosedürleri izleyerek hukuki süreci başlatmış bulunmaktayız. Komisyon olarak olayın ve sonuçlarının takipçisi olacağımızı bildiririz” denildi.

Olayla ilgili Sarayönü Kaymakamlığı da adli ve idari soruşturma başlattı.

“Belediye yetkilileri katliamın azmettiricisi”

Sarayönü ilçesinin sokaklarında belediye zabıta ekiplerinin 3 gündür bayıltıcı iğneleri kullanarak birçok köpeği vurduğunu ve diri diri toprağa gömdüğünü ifade eden Konya Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ümit Sürmeli, şunları söyledi:

23 Ekim- 25 Ekim 2021 tarihleri arasında yaşanan bu olayın görüntüleri elimize geçince hareket geçtik. 3 gün boyunca belediyeye ait şantiyede birçok can gömülmüş bu şekilde. Görüntüde görüldüğü gibi bu canlardan biri uyanıyor kendine gelip kaçıyor diri diri gömülmekten kurtuluyor. Belediye Başkanı ve tüm belediye yetkilileri Katliamın azmettiricisi olarak yargıda hesap vermeli. Konya Hayvan Hakları Komisyonu Avukatları ile birlikte biz hayvanseverler birlikte ilgileniyoruz ama Tarım İlçe Müdürlüğü görevini ihmal ediyor. Bu katliamın bir ucu da kendilerine dokunduğu için çok yavaş hareket ediyorlar.

“Köpekler açlıktan birbirlerini parçalıyor”

Şantiye alanında AKP’li belediye tarafından yasadışı bir barınak kurulduğunu ve köpeklerin burada açlığa terk edildiğini söyleyen Sürmeli, “Etrafı çevirili bir bölümde birçok canın aç susuz olduğunu tespit ettik. Şantiyede çalışan bir görevli de olmadığı için zaman zaman köpek canların birbirini parçalayıp öldürdüğünü de söyledi. Bu katliam karşısında bütün vicdan sahiplerini dayanışmaya acil davet ediyoruz” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER