A3 Haber

Mansur Yavaş’tan kara kış destek paketi

Mansur Yavaş’tan kara kış destek paketi

Mansur Yavaş’tan kara kış destek paketi
Ekim 27
21:52 2021

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, 600 milyon liralık kara kış destek paketini başlattıklarını açıkladı.

Yavaş, kara kış destek paketinin detaylarını Twitter hesabından paylaştığı videoyla duyurdu.

Yavaş’ın paylaşımında, “Sevgili ailem, bugüne kadar sizlerle birlikte 6 milyon tek yürek olduk. Hiç kimsenin ‘Bu kentte benim kimsem yok mu’ sorusunu cevapsız bırakmadık. Cumhuriyetimizin başkentini iyiliğin başkenti haline getirdik. Bir yandan kuraklık, bir yandan pandemi süreci, bir yandan da ekonomik koşullar nedeniyle hemşehrilerimizin çeşitli zorluklar yaşadığını biliyoruz. Bu sorunu aşmak için yeni bir sayfa açıyor, ‘Kara Kış Destek Paketi’mizi açıklıyoruz.” ifadeleri yer aldı.

Destek paketiyle  ihtiyaç sahibi ailelilere doğalgaz desteğinde bulunacaklarını ifade eden Yavaş’ın paylaşımı şöyle:

  • “Bu desteğe, başvuru durumuna göre 400 milyon lira civarında bütçe ayırırken, aralık ayında 220 bin ailemizin Başkent Kart’ına 500 liralık ayrıca destek tutarını yatırılması için çalışmalarımıza başladık.
  • Tüm bunların yanında yıl başından itibaren sosyal yardım alan her ailemizin Başken Kart’ıyla günlük birer ekmek ve aylık birer kilo et alabilmeleri için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Yıl başından itibaren 20 bin civarında evladımızın da servis ücretlerini ödemeye başlayacağız.
  • Hiçbir çocuğumuz yatağa aç girmesin, kimse aç ve açıkta kalmasın diye hazırladığımız Kara Kış Destek Paketimiz’le çetin ayları birlikte aşacağız, güneşli günlere hep birlikte ulaşacağız.“

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER