Site icon A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan tezkere açıklaması: “Evet” dersek Cumhuriyet’e ihanet etmiş oluruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye ve Irak tezkerelerine ‘Hayır’ oyu vermelerine ilişkin, “Evet’ dersek Cumhuriyet’e ihanet etmiş oluruz. Bu ülkenin topraklarına yabancı postallar bassın istemem” değerlendirmesini yaptı. Siyasetin son zamanlarda sertleştiğini belirten Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik tehditler olduğunu ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini iki yıl daha uzatan tezkere için ‘Hayır’ oyu kullanmalarına ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, “‘Evet’ dersek Cumhuriyet’e ihanet etmiş oluruz. Bu ülkenin topraklarına yabancı postallar bassın istemem” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi ziyaret için gittiği Muğla’da Büyükşehir Belediyesi’nin Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

İktidara çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, “Hükümete bir kara kış fonu kurun dedim. Kendilerine, benim tavsiyelerimi dinlerseniz sizin oyunuz artabilir ama umurumda değil, çağrı vatandaş adınadır dedim. İsteğim bu ülkede hangi partiye oy verirse versin her vatandaşın huzur içinde yaşamasıdır. Kendilerine yol gösteriyoruz. Kendileri artık ülkeyi yönetemiyorlar” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda siyasette sertleşme olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bana yönelik tehditler var, hiç ama hiç umurumda değil. Benim en büyük güvencem bu ülkenin saygıdeğer insanlarıdır” dedi.

Suriye ve Irak tezkerelerine ‘Hayır’ oyu vermelerine ilişkin de konuşan Kılıçdaroğlu, “Bu ülkenin topraklarına yabancı postallar bassın istemem” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İktidara çağrı

Cumhuriyet Bayramı açıklaması

Fezleke açıklaması

Exit mobile version