A3 Haber

Birçok muhalif medya kuruluşu Anıtkabir’deki törene alınmadı

Birçok muhalif medya kuruluşu Anıtkabir’deki törene alınmadı

Birçok muhalif medya kuruluşu Anıtkabir’deki törene alınmadı
Ekim 29
15:16 2021

FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, aralarında FOX Haber’in de olduğu birçok yayın kuruluşunun Anıtkabir’e alınmadığını duyurdu.

Anıtkabir’deki törene AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar ve yargı organı temsilcileri katıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Anıtkabir’de düzenlenen törene, aralarında FOX Haber’in de olduğu birçok yayın kuruluşu alınmadı.

FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Şentürk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Anıtkabir’deki Cumhuriyet Bayramı törenlerine FOX Haber’in de içerisinde olduğu medya kuruluşlarının yarısı alınmadı” dedi.

Devamında engellemeye tepki gösteren Şentürk, “Siyasi tarihimizde bir örneği olmayan, 35 yıllık meslek yaşamımda da rastlamadığım bu uygulama sadece Anayasa’nın ihlali değil aynı zamanda akıl tutulmasıdır” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan tepki

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin Anıtkabir’e alınmamasına tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Şahıs ve iletişim şürekası, Anıtkabir’de akreditasyon uygulamış, bazı gazeteciler Anıtkabir’e alınmamış. Anıtkabir tarihinde bir ilk” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Orada bu milletin yiğidi, aslanı yatıyor! Her gün yeni bir tuhaflık. Gerçi deve de “Nerem doğru ki” diyor atasözümüzde…” ifadelerine yer verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER