A3 Haber

Gezi’de yaralanan Aydoğan hukuk mücadelesini dokuz yıldır sürdürüyor: Dosya yeniden bilirkişide

Gezi’de yaralanan Aydoğan hukuk mücadelesini dokuz yıldır sürdürüyor: Dosya yeniden bilirkişide

Gezi’de yaralanan Aydoğan hukuk mücadelesini dokuz yıldır sürdürüyor: Dosya yeniden bilirkişide
Ekim 30
12:12 2021

Gezi direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle yaralanan Aydın Aydoğan hala hukuk mücadelesini sürdürüyor. Aydoğan’ın dosyası dokuzuncu yılına girerken, “Failler, emri verenler belli ama sonuç yok. Zaman aşımından dosyam kapanması gerekirken kapatmıyorlar. Dosyamı AİHM’ye taşımamı istemiyorlar” açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet’ten İlayda Kaya’nın haberine göre, Aydın Aydoğan’ın dosyası Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan gelen HTS kayıtlarının incelenmesi talebiyle savcılık tarafından bilirkişiye yönlendirildi. Dosyasının dokuzuncu yılına girdiğini söyleyen Aydoğan, “Dosyam 3 kez Faili Meçhul Suçlar Bürosuna, 3 kere de Memur Suçlar Bürosuna gönderildi. Failler, emri verenler belli ama sonuç yok. Ülkede büyük bir adaletsizlik olduğunu bu dosyadan görüyoruz. Zaman aşımından dosyam kapanması gerekirken kapatmıyorlar. Dosyamı AİHM’ye taşımamı istemiyorlar” diye konuştu.

Geçen ay savcıyı ziyaret ettiğini de kaydeden Aydoğan, “Dosyada görüntülerin olmadığını hatırlattım. Bana, ‘Dosyayı bilirkisiye göndereceğim’ dedi. Önceki gün gidip dosyamın akıbetini öğrenmek istediğimde dosyanın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan gelen HTS kayıtlarının incelenmesi için bilirkişiye teslim edildiğini öğrendim. Anlaşılmaz bir şekilde dosyamı oyalıyorlar” dedi.

CD ve bilirkişi raporu kayıp

Öldürülen savcı M. Selim Kiraz’ın yürüttüğü sürecin yarım kaldığını kaydeden Aydoğan, “Rahmetli Savcım Kiraz’ın görüntülerden tespit ettiği polislerin CD’si ve bilirkişi raporu kayıp. Şimdi HTS kayıtlarını istemişler. O gün alanda bulunan polislerin telefon kayıtları görüşmelerini inceleyecekler. Ben bu sürecin artık son bulmasını istiyorum. Adalet talep ediyorum” diye konuştu.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER