A3 Haber

Akkuyu Nükleer Santralı’nda trafo patladı

Akkuyu Nükleer Santralı’nda trafo patladı

Akkuyu Nükleer Santralı’nda trafo patladı
Ekim 31
15:49 2021

Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu Nükler Güç Santralı alanındaki bir trafoda, henüz bilinmeyen bir nedenle patlama ve yangın meydana geldi. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Bu nükleer santral Mersin’in, Türkiye’nin belası olmuştur” dedi.

Mersin Akkuyu Nükleer Santralı’nda henüz bilinmeyen bir nedenle elektrik trafosunun patlaması sonucu yangın meydana geldi. Trafonun patlaması, çalışanlara ve çevredeki yaşayanlara panik dolu anlar yaşattı.

“Bu nükleer santral Türkiye’nin belası olmuştur”

Mersin Akkuyu Nükleer Santralı yapımında dahi birçok aksaklığın yaşandığını anımsatan CHP’li Başarır, “Daha kurulma aşamasında zemininde defalarca çatlaklar meydana geldi. Yol çalışmaları için patlatılan dinamitler sayesinde çevre evlerde büyük hasarlar oluştu. Şimdi de trafosunda yangın çıkıyor” dedi.

CHP’li Başarır, bu nükleer santralla Mersin’e, Akdeniz’in dibine ‘dinamit’ yerleştirildiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

  • “Dünyanın en pahalı elektrik enerjisini Ruslardan satın alacağımız, nükleer atıkların nerede depolanacağının belirsizliği yetmiyormuş gibi daha yapımında yaşanan can güvenliği sorunları, ileride de denetimsiz, kontrolsüz, bir nükleer santral inşa edileceğinin göstergesidir. Bu nükleer santral Mersin’in, Türkiye’nin belası olmuştur.”

Şirketten açıklama: Yıldırım düştü

Konuya ilişkin Akkuyu Nükleer A.Ş’den yapılan açıklamada, Akkuyu NGS sahasında itfaiyenin kontrol paneline yakın enerji nakil hattına yıldırım düşmesi sonucu, yardımcı trafo merkezi alanında yangın çıktığı bilgisinin acil mesajla öğrenildiği belirtildi.

Olay yerine giden itfaiye ekipleri tarafından yangının önce kontrol altına alındığı, sonra da tamamen söndürüldüğünün kaydedildiği açıklamada, “Olay sonucunda kimse yaralanmamıştır. Tüm birimler, Akkuyu NGS sahasının acil müdahale prosedürüne ilişkin görevleri hızlı bir şekilde yerine getirmiştir. Yıldırım düşmesi, trafo merkezi alanındaki elektrik hatlarının altyapısına kısmen zarar vermiştir. Sahaya yeniden elektrik verilmesi sağlanmıştır. Şantiyedeki tüm inşaat çalışmaları her zamanki işleyişi ile devam etmektedir” denildi.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER