A3 Haber

Erdoğan koruma ordusunu kabul ettiremeyince Glasgow’a gitmekten vazgeçti

Erdoğan koruma ordusunu kabul ettiremeyince Glasgow’a gitmekten vazgeçti

Erdoğan koruma ordusunu kabul ettiremeyince Glasgow’a gitmekten vazgeçti
Kasım 01
10:04 2021

Erdoğan’ın Glasgow kentinde düzenlenen COP26 BM İklim Değişikliği Konferansı’na, organizatörlerin konferansa katılacak Türk heyetinin büyüklüğüne ve Türk yetkililerin kullanabileceği motorlu araçlara kısıtlamalar getirmesi nedeniyle katılmaktan vazgeçtiği bildirildi.

AKP lideri Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ın İngiltere’nin ev sahipliğinde İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen COP26 BM İklim Değişikliği Konferansı’na Türk heyetine uygulanan düşük güvenlik protokolü nedeniyle katılmaktan vazgeçtiği bildirildi.

Konuya aşina iki kişinin Londra merkezli Middle East Eye adlı Ortadoğu konularında yayın yapan haber portalına verdiği bilgiye göre, konferans organizatörleri konferans sırasında Türk heyetinin büyüklüğüne ve Türk yetkililerin kullanabileceği motorlu araçlara kısıtlamalar getirdi. Bu kısıtlamalara kızan Erdoğan konferansa katılmaktan vazgeçti.

Reuters’a konuşan yetkili: Erdoğan, protokol sorunu nedeniyle planını iptal edip Türkiye’ye döndü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İtalya’nın başkenti Roma’da düzenlenen G20 zirvesinin ardından İskoçya’nın Glasgow kentindeki COP26 iklim zirvesine geçmesi beklenirken yurda dönmesinin nedeninin ‘protokol sorunları’ olduğu belirtildi.

Üst düzey yetkili şöyle konuştu:

  • “Cumhurbaşkanının zirveye katılmadan dönmesinin temelinde protokol ve güvenlikle ile ilgili Türkiye’nin taleplerinin İngiltere tarafından tam olarak karşılanmaması var. Güvenlik için istenen araç sayısı ve güvenlik ile ilgili diğer bazı taleplerimizin tam olarak karşılanmaması nedeniyle sayın cumhurbaşkanı böyle bir karar aldı. Bizim açımızdan da önemli olan böyle bir zirveye katılmayı çok önemsiyorduk ama bunun yapılması gerekti.”

Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan özel uçak ‘TUR’, saat 00:20’de Atatürk Havalimanı’na indi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da İstanbul’a geldi.

İlgili Haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER