Site icon A3 Haber

Bahçeli: ABD yönetimi bilmiyorsa söyleyeyim, Türkiye insan haklarına onlardan daha çok saygılıdır

ABD’ye tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Şu anki yönetimin Türkiye’ye muhabbet beslemediği açıktır. Biz kimsenin övgüsüyle bugünlere gelmedik. Türkiye insan haklarına onlardan çok daha saygılıdır. Yargı bağımsızlığımıza müdahale için Kavala bildirisi hazırlayan ABD’nin sahip olmadığı kadar, hukukun üstünlüğü bu ülkede hakimdir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) hedef alan Bahçeli, “2023 yılının Haziran ayında yapılacak seçimler doğrultusunda milletimize dertleşeceğiz, sertleşen kutuplaşmayı beraber yarmak için emel birliği, inanç birliği yapacağız. Tarihine sırt çevirmiş, işgal edilmiş CHP’nin gerçek yüzünü her zeminde, her yöremizde anlatacağız” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, şöyle devam etti: “Bilhassa 24 Haziran seçimlerinde CHP’nin en fazla oy aldığı 131 seçim bölgesinde HDP ile ittifakını, terörle mücadele karşı gelişini, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’le bağını koparışını tek tek CHP’ye oy veren milli insanlarımızla paylaşacağız. CHP’nin gizli gündemini, halka doğrudan anlatmak için arkadaşlarımı Anadolu’ya gönderiyorum.”

Erdoğan- Biden görüşmesi 

Erdoğan ile Biden’ın Roma’da yaptığı görüşmeye değinen Bahçeli, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Biden ile görüşmesi, bu görüşmede iki ülkenin ilişkilerini geliştirmek için ortak mekanizma oluşturulması konusunda mutabık kalınması, NATO ve stratejik ortaklığa vurgu yapılması bize göre değerlidir. Bundan sonra kimin samimi, kimin maskeli olduğu ortaya çıkacaktır. Ortak akılla, karşılıklı çıkarlara ve egemenlik haklarına saygıyla sorunların çözümü mümkündür” ifadelerini kullandı.

“NATO ve stratejik ortaklığa vurgu yapılması değerlidir” diyen Bahçeli, “Türkiye ile ABD arasındaki köprülerin atılması, iki ülkenin aleyhinedir” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

“CHP’yi ifşa etmek amacıyla arkadaşlarımızı Anadolu’ya gönderiyorum”

“Yeni bir misyon edindik” 

“Çevreye duyarlılık iniş halinde” 

“Milliyetçiliğimiz çevre duyarlılığı ile eş anlamlı”

“İnsanlık felaketlerle yüz yüze”

“ABD ile köprülerin atılması iki ülke aleyhine”

Exit mobile version