A3 Haber

Katil Cemal Metin Avcı, Pınar Gültekin’in annesinden şikayetçi oldu!

Katil Cemal Metin Avcı, Pınar Gültekin’in annesinden şikayetçi oldu!

Katil Cemal Metin Avcı, Pınar Gültekin’in annesinden şikayetçi oldu!
Kasım 02
12:47 2021

Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı’nın yargılandığı davada mahkeme, Gültekin’in bir türlü açılmayan telefonunun şifresi için bir kez daha ABD’ye müzekkere yazılmasına karar verdi. Kadınlar ve avukatlar tepkili. Öte yandan katil Cemal Metin Avcı’nın Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin’den şikâyetçi olduğu, acılı anne hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı.

Muğla’da 27 yaşındaki Pınar Gültekin’i işkenceyle katleden Cemal Metin Avcı’nın yargılandığı davada, Gültekin’in telefonunun açılamadığı ve bu nedenle WhatsApp mesajlarına ulaşılamadığı öğrenildi. Gültekin ailesinin avukatları, “Sanığın haksız tahrikten yararlanmak istemesi nedeniyle 11,5 ay bu evrakı bekledik. Bir daha ABD’ye müzekkere yazılmasını istemiyoruz” dedi; ama mahkeme bu talebi kabul etmedi.

Davanın yedinci duruşması, dün Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Pınar Gültekin’in ailesi duruşma için yedinci kez Bitlis’ten Muğla’ya gelirken, tutuklu sanık Cemal Metin Avcı ile tutuksuz sanık Mertcan Avcı, duruşmaya SEGBİS ile katıldı. Tutuksuz sanıklar Şükrü Gökhan Orhan, Selim Avcı ve Eda Karagül salonda hazır bulundu. Sanık Ayten Avcı ise rahatsız olduğu gerekçesiyle duruşmaya katılmadı.

Tanıklıktan çekildi 

Duruşmada ilk olarak, Avcı ailesinin bağ evine gitmeden önce ofisine gittiği, bağ evinde de iki sanıkla telefonda konuştuğu öne sürülen avukat D.U.’ya tanık olarak söz verildi. D.U., sır saklama yükümlülüğü nedeniyle tanıklık yapmak istemediğini söyledi. Gültekin ailesinin avukatları, D.U.’nun tanıklıktan çekilmesine itiraz etti; ancak mahkeme bu itirazı reddetti.

Verilere erişilemedi

Mahkeme başkanı, Pınar Gültekin’in cep telefonuna ait şifrenin istenmesi için yazılan müzekkereye ABD’den gelen yanıtın tercüme ettirildiğini, verilerin siber suçlarla ilgilenen emniyet birimlerine gönderildiğini, şifreli dosyalara yönelik çözümleme çalışmalarının yapıldığını ancak sonuç elde edilemediğini açıkladı.
Mahkeme başkanı, sanık Mertcan Avcı’ya olayı öğrendikten sonra ailesiyle neden paylaşmadığını sordu. Avcı, “Çok korktum. Ailemin psikolojik durumu çok bozuktu, daha da bozmak istemedim” dedi. Başkan, daha sonra katil Cemal Metin Avcı’ya olaydan 2 gün sonra neden bağ evine gittiği sorusunu yöneltti. Avcı, psikolojisinin iyi olmadığını ve tam olarak hatırlamadığını iddia etti.

Telefonu bırakın artık 

Gültekin ailesinin avukatı Yiğit Gökçehan Koçoğlu, artık Pınar Gültekin’in telefonuyla ilgili işlem yapılmamasını istedi. Dosyada bulunan evrakın yeterli olduğunu vurgulayan Koçoğlu, “Ne biz ne de Muğla Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ile Ankara Siber Suçlar Şube Müdürlüğü Daire Başkanlığı telefonu açabildi. 11,5 ay bir evrakı bekledik. Sanığın haksız tahrikten yararlanmak istemesi nedeniyle 11,5 ay bekledik. Bir daha ABD’ye müzekkere yazılmasını istemiyoruz. Çünkü bu Pınar’ın özel hayatının kamuya açılmaya çalışıldığı anlamına geliyor” dedi. Koçoğlu, mütalaa talebinde bulundu.

Duruşmada söz alan katil Cemal Metin Avcı ise “Apple’ın yazısının beklenmesini talep ediyorum. Özel hayatla ilgisi yok. Kendi ailesi ve ev arkadaşları da beni tehdit ettiğini biliyordu. Bir suç işledim ve pişmanım. Ağır tehdit altındaydım” diye konuştu.

Yine müzekkere yazılacak 

Mahkeme heyeti, Avcı’nın tutukluluk halinin devamına, diğer sanıkların ise tutuklanma taleplerinin reddine karar verdi. Heyet, Gültekin’in kesin ölüm sebebinin belirlenmesine yönelik Adli Tıp Kurumu’ndan yeniden istenen raporun beklenmesine, Gültekin’in telefonuna erişim için ABD’den (Apple) yeniden şifre istenmesine, bunun için Adalet Bakanlığı’na yazı yazılmasına hükmetti. Dava 20 Aralık’a erteledi.

Amaç davayı uzatmak

Duruşma sonrası Gültekin ailesinin avukatları, adliye önünde açıklama yaptı. Avukatlardan Yiğit Gökçehan Koçoğlu, şunları söyledi: “Geçen celse ABD’den gelen müzekkere cevabını sırf Pınar’ın söylendiği gibi biri olmadığını herkesin yüzüne vurmak için incelemek istedik. Ama şifreler açılmıyor. Bugün evrakların bir daha istenmemesini talep ettik. Ama mahkeme yeniden şifre istedi. Yine 11,5 ay evrak bekleyeceğiz. Kısa sürede gelmesi imkânsız. Bu evrak, maddi gerçeği de ortaya koymayacak. Amaç davayı uzatmak” dedi. Avukat Kübra Deniz Çelik ise daha önce Adli Tıp’tan Gültekin’in canlıyken yakıldığına dair rapor geldiğini ama karşı tarafın davayı uzatmak için bir kez daha rapor istediğini hatırlattı.

Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin ise “Artık hiçbir kadın öldürülmesin. Adalet istiyoruz” diye konuştu.

Acılı anneye suç duyurusu

Sanıkların, Pınar Gültekin’in annesi Şefika Gültekin’den şikâyetçi olduğu, acılı anne hakkında suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı. Duruşmayı izleyen HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, bu duruma tepki gösterdi. Kemalbay, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Pınar Gültekin için adalet sağlanamazken adalet arayan annesi Şefika Gültekin’e duruşmadaki öfkesi, tepkisinden dolayı mahkeme suç duyurusunda bulunmuş, karşı taraf şikâyet etmiş!” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER