A3 Haber

“Suriyeliler ülkelerine dönsün” başlıklı imza kampanyasına izin verilmedi

“Suriyeliler ülkelerine dönsün” başlıklı imza kampanyasına izin verilmedi

“Suriyeliler ülkelerine dönsün” başlıklı imza kampanyasına izin verilmedi
Kasım 02
20:27 2021

Zafer Partisi’nin, “Suriyelilerin Suriye’ye dönmeleri için Zafer Partisi’nin imza kampanyasına destek olun” etkinliği için bugün Ankara Güvenpark’ta kurmak istediği imza standına izin verilmedi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Sayın Süleyman Soylu sadece kaldırıma barikat kurabilirsiniz ama Suriyeliler konusunda halkın fikirlerine asla” dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, imza standına izin verilmediğini sosyal medya hesabından “Suriyelilerin kendi ülkelerine gönderilmesi amacıyla tüm Türkiye’de başlattığımız imza kampanyası için Güvenpark’ta kuracağımız imza standına polis izin vermedi. Sayın Süleyman Soylu sadece kaldırıma barikat kurabilirsiniz ama Suriyeliler konusunda halkın fikirlerine asla!” notuyla duyurdu.

Bugün 17.00’da Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Divan Üyelerinden oluşan heyetin Ankara Güvenpark’a giderek Zafer Partisi standında imza toplama sürecine destek verecekleri bildirildi. Özdağ, Twitter’dan yaptığı açıklamada da, “Zafer Partisi tarafından Suriyelilerin Suriye’ye dönüşü için başlatılan imza kampanyası Saray tarafından Türkiye’nin her yerinde engellenmek isteniyor. Bugün saat 17.00’de Ankara, Kızılay Güvenpark’ta ben imza standının başında imza toplayacağım. Buyursun engellesinler!” dedi.

Standa izin verilmemesi üzerine Zafer Partisi bir açıklama yayınlayarak yaşananları protesto etti. Partinin açıklaması şöyle:

Türkiye’de kayıtlı veya kayıtsız 5.3 milyon Suriyelinin vatanlarına dönmesi için Türk halkının iradesini ortaya koymak amacıyla başlatılan imza kampanyası Saray Rejimi tarafından engellenmeye çalışılmaktadır.

Türkiye, son 10 yıldaki açık kapı politikası sebebiyle dünyanın en fazla sığınmacı ve kaçak göçmenin durağı haline gelmiştir. Türkiye’nin demografik yapısını değiştiren, kaynaklarını tüketen, sokaklarını terörize eden, uyuşturucu kaçakçılığı, beyaz kadın ticareti yapan Suriyeli ve Afgan çetelerden Türk halkı artık bıkmıştır.

Son olarak ülkemizde, Türk halkının misafirperverliğiyle kaldıklarının bilincinde olmayan bazı Suriyeliler, Türk halkı ile bir sokak röportajına konu olan muz üzerinden alay etmiştir. Suriyelilerin ve diğerlerinin ülkelerine dönmeleri konusunda Türk halkının iradesini temsil eden Zafer Partisi bir imza kampanyası başlatmıştır.

Kampanyamız engellemelerle devam ederken 2 Kasım sabahı erken saatlerde Zafer Partisi’ne gelen 2 polis memuru partimizin önünde imza standı olup olmadığını kontrol etmiş, ‘Halkı kin ve nefret duygularıyla kışkırtmalara izin verilmeyeceğini’ partinin güvenliğini sağlayan güvenlik görevlilerine söyleyerek ayrılmışlardır. Bu Zafer Partisi Genel Merkezi’ne düzenlenmiş bir polis baskınıdır, tarafımızca kabul edilmesi mümkün değildir.

Zafer Partisi Türk Halkının iradesini TBMM’de temsil eden bir partidir. Çocuklarımızın Suriyeliler tarafından öldürülmesini engelleyemeyen Saray Rejimi, Zafer Partisinin imza kampanyasını engellemeye çalışmaktadır.

Bugün (02 Kasım), 17.00’de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Divan Üyelerinden oluşan heyet Ankara, Güvenpark’ta Zafer Partisi standına giderek imza toplama sürecine destek verecektir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER