A3 Haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’den “asgari ücret” mesajı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’den “asgari ücret” mesajı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin’den “asgari ücret” mesajı
Kasım 05
11:00 2021

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, “Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz” dedi.

Önümüzdeki ay başlaması beklenen 2022 yılı asgari ücret görüşmelerine ilişkin tartışmalar bu sene erken başladı. AKP’nin ekonomi politikaları yurttaşın maaşını cebine girmeden eritirken bu yılın ‘zam’ beklentisine ilişkin hem iktidar kanadından açıklamlalar peş peşe geliyor. Konuya ilişkin son açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den geldi. Bilgin, “Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının 2022 yılı bütçesinin görüşmelerine başlandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bütçesinin yanı sıra Mesleki Yeterlilik Kurumu bütçesi ile Mesleki Yeterlilik Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sayıştay raporlarının da ele alınacağı Komisyon toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in bütçe sunumu ile başladı.

Burada son günlerde sıklıkla kamuoyunda yer alan ‘2022’de uygulanacak asgari ücret’ konusuna ilişkin de konuşan Bilgin, “Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER