A3 Haber

Bingöl’deki küfür gerilimi: İYİ Partili Lütfü Türkkan özür diledi

Bingöl’deki küfür gerilimi: İYİ Partili Lütfü Türkkan özür diledi

Bingöl’deki küfür gerilimi: İYİ Partili Lütfü Türkkan özür diledi
Kasım 06
09:15 2021

İYİ Parti Grup başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bingöl’de Genel Başkan Meral Akşener’e tepki gösteren kişiye küfür ettiği için özür diledi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Bingöl ziyaretinde, tepki gösteren bir kişiye müdahalesi tartışma konusu olan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan özür diledi.

Önce inkar etmişti

Türkkan, konunun gündem olmasının ardından sosyal medyadan açıklama yapıp “Provokasyon için gönderdiğiniz adamların oyunu bitmedi bir türlü. Bu kez de Akşener’e sosyal medyada küfür ettiği için ceza alan bir provokatöre bırakın herhangi bir kötü ifadeyi, aksine kendisine sarılarak birlikte yürüdüğüm halde bu kez ‘ağır küfür etti’ diye yayınlamışsınız” demişti.

Bugün saat 1200’da yapacağı açıklanan basın toplantısını iptal eden İYİ Partili Lütfü Türkkan yine sosyal medyadan video yayımlayarak yaparak özür diledi.

“Ben de ciddi küfürlere maruz kaldım, onların bir kısmı videoda yoktu”

Türkkan videoda şunları söyledi:

Yaşanan talihsiz hadiseyle ilgili bu videoyu çekmeye karar verdim. Bingöl’de daha önce Sayın Meral Akşener’e sosyal medya yoluyla hakaret ve küfür eden bir vatandaş karşımıza çıkarak şimdi burada ifade etmek istemediğim birtakım sözleri söylemeye devam etti. Ben de onu o kalabalıktan uzaklaştırmak isterken ciddi küfürlere de maruz kaldım. Onların bir kısmı o videoda yoktu. Hatta söyledim. ‘Küfür etme’ diye de birkaç defa ikaz ettim. Netice itibariyle gelinen o sinir gerginliği o sıkıntılı durum sonucu hiç yapmam gereken bir şeyi yapmışım. Hakaret etmişim kötü sözler söylemişim. Bunlar hiç doğru olmayan bana da yakışmayan ifatdeler bunun da farkındayım. Ben o yüzden, burada başta bütün milletimizden, bir kadın olması hasebiyle başta genel başkanımız olmak üzere tüm kadınlardan, partililerimizden, arkadaşlarımdan da özür diyorum. Doğru bir şey değildi bu yanlış bir şeydi ama o sinir gerginliği, o atmosferin getirdiği belki de fazla bir heyecan doğru olmayan bana da hiç yakışmayan, şimdiye kadar doğru bulmadığım herkesi yadırgadığım bu konuda böyle bir hata yapmaya sevk etti. Tekrar bütün milletimizden özür diliyorum. Bunun da kabulünü rica ediyorum. Teşekkür ederim.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER