A3 Haber

“Hasan Yarımdünya” olarak bilinen ünlü müzisyen Hasan Gırnatacı yaşamını yitirdi

“Hasan Yarımdünya” olarak bilinen ünlü müzisyen Hasan Gırnatacı yaşamını yitirdi

“Hasan Yarımdünya” olarak bilinen ünlü müzisyen Hasan Gırnatacı yaşamını yitirdi
Kasım 06
18:40 2021

“Hasan Yarımdünya” olarak da bilinen ünlü müzisyen Hasan Gırnatacı yaşamını yitirdi. Ünlü müzisyenin eşi de beş gün önce yaşamını yitirmişti.

‘Yarım dünya Hasan’ olarak bilinen klarnet ustası Hasan Gırnatacı, hayatını kaybetti. Müzisyenin vefat haberini Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar duyurdu.

‘Hasan Yarımdünya’, ‘Yarım dünya Hasan’ olarak bilinen Roman müzisyen Hasan Gırnatacı hayata gözlerini yumdu. Gırnatacı’nın eşinin de beş gün önce vefat ettiği öğrenildi.

“Hasan Yarımdünya” kimdir?

1945 yılında Şarköyde doğdu. Yedi yaşında Gelibolu’ya geldi ve keman ile müziğe atıldı. 10 yaşında düğünlerde çalmaya başladı. 17 yaşına kadar keman çaldıktan sonra klarinete geçti. Çalmayı kendi kendine öğrendi. Babası da meşhur bir klarinetçi olan Mustafa Gırnatacı’ydı. Selanik göçmeniydi.

Kurduğu toplulukta klarinet, davul ve keman yer aldı.

İlk albümünü Gelibolu’da küçük bir plakçıyla anlaşarak çıkardı. Sulukule 1’i Sulukile 2 takip etti. Sonra Şenay Plak ile kaset çıkarmaya başladı. Toplamda 6 uzun çalar ve 8 kaset çıkardı.

İsveç’te yaşayan Okay Temiz tarafından keşfedildikten sonra Magnetic Band’a geçti.

Daha sonra Gelibolu Klarinet Üçlüsü’nü kurdu. Paris ve Amiens gibi şehirlerde konserler verdi. Grupta oğlu ve torunuyla beraber üç kuşak bir arada yer aldı.

Fransızların Çingenelerin hayatını anlattığı bir filmde rol aldı.

Ey Zakos Alı, Boyacı gibi ses getiren bestelere imza attı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER