A3 Haber

Libya Dışişleri Bakanı Necla Manguş görevden alındı

Libya Dışişleri Bakanı Necla Manguş görevden alındı

Libya Dışişleri Bakanı Necla Manguş görevden alındı
Kasım 06
23:26 2021

Agence France-Press (AFP) adlı Fransız haber ajansının haberine göre, Libya Dışişleri Bakanı Necla Manguş görevden alındı. Ülke dışına çıkması yasaklanan Manguş, geçen ay Ankara’daydı.

A3 Haber Merkezi|Fransa merkezli haber ajansı AFP’nin aktardığı bilgiye göre,  Libya Dışişleri Bakanı Necla Manguş görevden alındı. Ülke dışına çıkması yasaklanan Manguş geçen ay Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ankara’da bir araya gelmişti.

Başkanlık Konseyi tarafından yayımlanan resmi kararda, Menguş’un ihtiyati olarak görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Kararda, Menguş’un, “Libya Siyasi Diyalog Forumu sonuçlarına aykırı biçimde, dış politika konularında Başkanlık Konseyi ile koordinasyon sağlamadan hareket ederek idari kuralları çiğnemesi” nedeniyle uzaklaştırıldığı ifade edildi.

Menguş hakkında soruşturma başlatıldığı aktarılan kararda, söz konusu soruşturma tamamlanana kadar Menguş’a yurt dışına çıkış yasağı getirildiği kaydedildi.

Geçen ay Ankara’daydı

Necla Manguş geçen ay Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ankara’da bir araya gelmişti. Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugünkü ilk konuğumuz kardeş Libya’nın Dışişleri Bakanı Necla Manguş ile ikili ilişkilerimizi ve gündemimizdeki konuları ele aldık.” ifadesini kullanmıştı.

Türkiye’nin Libya’nın istikrar ve refahına katkılarının süreceğini vurgulayan Çavuşoğlu, “Seçimlerin özgür, adil ve güvenilir şekilde yapılmasını destekliyoruz.” mesajını vermişti.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER