A3 Haber

Hulusi Akar: Sınırlarımız tarihin en kontrollü dönemini yaşıyor

Hulusi Akar: Sınırlarımız tarihin en kontrollü dönemini yaşıyor

Hulusi Akar: Sınırlarımız tarihin en kontrollü dönemini yaşıyor
Kasım 07
18:23 2021

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kuvvet komutanlarıyla İran sınırına giderek incelemelerde bulundu. Daha sonra 6. Hudut Tugay Komutanlığı’ndaki bir törende konuşan Akar, “Şu anda rahatlıkla söyleyebiliriz, sınırlarımız Cumhuriyet tarihimizin en kontrollü dönemini yaşıyor. Bundan dolayı emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesiyle İran sınır hattında incelemelerde bulundu.

Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Van’a geldi.

Van Ferit Melen Havalimanı’nda Vali Mehmet Emin Bilmez ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar ve komutanlar, sınır birliklerinde ‘inceleme ve denetleme’ gerçekleştirdi.

“Hudutlarda tedbirler alınıyor”

Bakan Akar, daha sonra 6. Hudut Tugay Komutanlığı’ndaki “sancak tevdi töreni”ne konuştu. Akar şunları söyledi:

Tedbirler, sadece İran değil, aynı zamanda Irak ve Suriye hududunda da çok yoğun şekilde alınıyor. İçişleri Bakanlığımızla yakın koordinasyon içinde hudutlarımızın güvenliğinin tam olarak sağlanması için ne yapılması gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz. Son gelişmelerin ardından İran sınırında bazı teşebbüsler olabilir düşüncesiyle buradaki tedbirlerimizi bir kez daha gözden geçirdik. Hudutlarda aldığımız tedbirleri takviye ettik. Jandarma ve polis bölgesinde gerekli koordinasyon ile bütün tedbirleri gözden geçirdik. Gerekli tedbirleri aldık. Şu anda rahatlıkla söyleyebiliriz, sınırlarımız Cumhuriyet tarihimizin en kontrollü dönemini yaşıyor. Bundan dolayı emeği geçenleri kutluyorum.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER