A3 Haber

Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyenlerin nöbeti 310’uncu gününde

Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyenlerin nöbeti 310’uncu gününde

Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyenlerin nöbeti 310’uncu gününde
Kasım 09
16:27 2021

Boğaziçi akademisyenlerinin her gün rektörlük binasına sırtlarını dönerek yaptıkları eylem 310’uncu gününe girdi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde 2 Ocak 2021’de Prof. Melih Bulu’nun AKP’li  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolar, Bulu’nun görevden alınmasının ardından da devam ediyor. Direnişin 310’uncu gününde Boğaziçililer bir araya gelerek rektörlük binasına sırtlarını döndüler ve Bulu’nun ardından rektörlüğe atanan Naci İnci’yi protesto ettiler.

Direnişin 45’inci haftasında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bugün 9 Kasım 2021, Pazartesi. Boğaziçi Üniversitesi’nde direnişin 45. haftası devam ediyor. Bugün direnişin 310. günü. Naci İnci’nin ilgili kurullarının hiçbiri muhatap alınmadan, kurum iradesi hiçe sayılarak şeffaf olmayan bir şekilde Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasının yetmiş sekizinci; 30 Temmuz günü gerçekleştirdiğimiz destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin rektör vekili iken Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü Öğretim Görevlisi Can Candan’ı görevden almasının yüz onüçüncü, Candan’ın İnci’nin talimatıyla kampüse alınmayışının otuzuncu günü.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri her iş günü olduğu gibi bugün de #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 207. kez rektörlük binasına döndüler.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER