Site icon A3 Haber

Erdoğan’dan “nükleer santral” açıklaması: “Çevre adına sokakları yakıp yıkanlar eleştiriyor”

Akkuyu Nükleer Santrali’nin ilk ünitesinin 2023 yılında devreye gireceğini söyleyen AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Her ne kadar çevrecilik adına sokakları yakıp yıkanlar attığımız her adım gibi bunu da eleştirseler de biz nükleer enerjiyi hayata geçirmekte kararlıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Hizmet Binası ve Yapımı Tamamlanan Enerji Santrallerinin Açılış Töreni’ne katıldı.

Erdoğan, “Akkuyu Nükleer Santrali’nin ilk ünitesini 2023 yılında devreye almayı planlıyoruz. Böylece Türkiye’yi dünyada nükleer enerjiyi işleyip kullanabilen sınırlı sayıdaki ülkeler arasına dahil etmiş olacağız. 2. hatta 3. santral için hazırlıklara başlayacağız. Her ne kadar çevrecilik adına sokakları yakıp yıkanlar attığımız her adım gibi bunu da eleştirseler de biz nükleer enerjiyi hayata geçirmekte kararlıyız. Dünyanın 32 ülkesinde 443 nükleer güç santrali hala faaliyetteyken Türkiye nükleer enerjiye sahip olmasın demek ihanet değilse gaflettir” dedi.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Yüreğinde zerre kadar hassasiyeti olanın…”

“Marjinal örgütleri burada da görüyoruz”

“Türkiye farklı bir lige yükseldi”

“Anasıyla yavrusuyla muhalefet…”

“Milletin sevincine gölge düşürmeye çalıştılar”

“Şehir hastanelerimiz olmasa koronavirüsle nasıl savaşacaktık?”

Exit mobile version