A3 Haber

Tosuncuk’un ağabeyi: Kardeşimin Çiftlik Bank organizasyonunu tek başına yaptığına inanmıyorum

Tosuncuk’un ağabeyi: Kardeşimin Çiftlik Bank organizasyonunu tek başına yaptığına inanmıyorum

Tosuncuk’un ağabeyi: Kardeşimin Çiftlik Bank organizasyonunu tek başına yaptığına inanmıyorum
Kasım 09
08:37 2021

Gazeteci İsmail Saymaz, Uruguay’dan getirilerek 5 Kasım’da cezaevine gönderilen, “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın’ın ağabeyi ve Çiftlik Bank’ın iki numarası olan Fatih Aydın’ın ifadesindeki detayları aktardı.

İsmail Saymaz’ın bugünkü yazısında yer alan bilgilere göre, ifadesinde Çiftlik Bank’ın nasıl kurulduğuna, katılım için neler vaat edildiğine ve ne kadar gelir elde edildiğine ilişkin bilgi sahibi olmadığını savunan Fatih Aydın, şarküteri çalışanlarının maaşları yatmadığı için şirketten ayrıldığını iddia etti.

Şirketin 2017 yılı itibariyle brüt satışının 2 milyon 425 bin 557 TL; öz kaynaklarının 15 milyon 374 bin 756 TL olduğuna dikkati çeken Saymaz, “Fatih, Çiftlik Bilgi İşlem Tarım Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin genel müdürü olduğunu saklıyor. Gayrimenkullerinin toplam satın alma bedeli 10 milyon 268 bin 600 TL’ydi. Buna rağmen Fatih, ‘Şirketlerin kuruluş amacını, sermayelerinin nerede, nasıl temin edildiğini bilmiyorum’ diyor. Sizce mümkün mü?” diye sordu.

Brezilya’da sahte kimlikle yakalandığını hatırlatan Saymaz, Fatih Aydın’ın kardeşinin ve Osman Naim Kaya’nın tutuklanmasıyla ilgili şu sözlerini aktardı: “Bu hususları öğrenince Mehmet ve ekibiyle bağlantımı kestim. Sevgilimle evlendik ve üç çocuğumuz oldu. Çalışma ve oturma izni aldım. Eşimle büfecilik, fastfood paket servisi ve çim biçme üzerine hayatımı idame ettirirken, 8 Temmuz’da Uruguay’ın Canolones ilinde gözaltına alındım.”

Çiftlik Bank’a kağıt üzerinde ortak olduğunu, şirkette maaş karşılığı çalıştığını, yurtdışına kardeşinin davetiyle ve iş için gittiğini ileri süren Fatih Aydın, iadesinde ayrıca, “Yönetimde olmadığım için toplanan paraların nerede ve ne amaçla kullanıldığını bilmem mümkün değildir. Bunun cevabını Mehmet bilir” dedi.

Fatih Aydın ayrıca, “Kardeşimin Çiftlik Bank organizasyonunu tek başına yaptığına inanmıyorum. Kendisi bilgisayar oyunlarına düşkün ve hayal gücü geniş bir insandı. Ancak yazılım ve pazarlama bilgisi yoktu. Bir ekibi vardı. Kardeşim bu kişilerle birlikte organizasyonu çevirdi” şeklinde ifade verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER