A3 Haber

Apple’ın ilk bilgisayarı 400 bin dolara satıldı

Apple’ın ilk bilgisayarı 400 bin dolara satıldı

Apple’ın ilk bilgisayarı 400 bin dolara satıldı
Kasım 10
13:21 2021

ABD’li teknoloji şirketi Apple’ın 45 yıl önce ürettiği ilk bilgisayar, bir müzayedede 400 bin dolara alıcı buldu. Sadece 200 adet üretilen bilgisayarın kasası Hawai koa ahşabından yapıldı.

Apple şirketinin kurucuları Steve Wozniak ve Steve Jobs tarafından 1976 yılında üretilen orijinal Apple bilgisayar, ABD’de 400 bin dolara satıldı. Sadece 200 adet üretilen ve halen çalışan “Apple 1” bilgisayarı, California’daki John Moran Auctioneers açık artırma evindeki müzayedede alıcı buldu.

BBC’nin haberine göre, bilgisayarın kasası nadir Hawai koa ahşabından yapıldı. Açık artırma evinin verdiği bilgilere göre, bilgisayarın ilk kullanıcısı olan üniversite profesörü, sonrasında bilgisayarı 650 dolar karşılığında bir öğrencisine sattı. Açık artırmada satılan orijinal bilgisayarın yanında kullanma kılavuzu bulunan 2 kaset ve Apple yazılımı da verildi.

Apple, Steve Wozniak, Steve Jobs ve Ronald Wayne tarafından 1 Nisan 1976’da California’da bir garajda kurmuştu. Jobs ve Wozniak şirketin ilk yıllarında Apple 1 bilgisayarının üretimini finanse etmek için bazı şahsi eşyalarını satmak zorunda kalmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER