A3 Haber

Erdoğan’ı “sevindirecek” haber: Youtube’da dislike kaldırıldı

Erdoğan’ı “sevindirecek” haber: Youtube’da dislike kaldırıldı

Erdoğan’ı “sevindirecek” haber: Youtube’da dislike kaldırıldı
Kasım 11
21:40 2021

YouTube, videoların kaç kişi tarafından beğenilmediğini gösterdiği bölümü kaldırdı. Geçen sene Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bir videosu “dislike” yağmuruna tutulmuştu.

YouTube, videoların kaç kişi tarafından beğenilmediğini gösterdiği bölümü kaldırdı. Beğenmeme (dislike) butonu özelliği değişmeyecek ancak YouTube’da bir videoyu kaç kişinin beğenmediği sayı olarak artık gösterilmeyecek.

Kullanıcılar bir içeriği beğenmemeye devam edebilecek ve YouTube’un öneri algoritması yine bu reaksiyon üzerinden çalışacak.

YouTube’un “dislike” hamlesinin nedeni olarak ise online tacizi durdurmak olarak gösteriliyor. YouTube bu özelliği kaldırmayı test ettiği süreçte “dislike” saldırılanın azaldığını açıkladı.

İçerik üreticileri de YouTube’un sunduğu araçlar sayesinde videolarının kaç “dislike” aldığını özel olarak görmeye devam edecek.

Erdoğan’ın videosuna “dislike” yağmıştı

Geçen yıl haziran ayında YouTube kanalından “Gençlerle Video Konferans Buluşması” başlığıyla canlı yayın yapan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ‘dislike’ yağmuruna tutulmuştu. Sonrasında kanala yüklenen videonun 300 binin üzerinde ‘dislike‘ aldığı görülmüştü.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER