A3 Haber

İYİ Parti’den Lütfü Türkkan açıklaması: Yargılanmasını da sağlayabilirler

İYİ Parti’den Lütfü Türkkan açıklaması: Yargılanmasını da sağlayabilirler

İYİ Parti’den Lütfü Türkkan açıklaması: Yargılanmasını da sağlayabilirler
Kasım 12
18:49 2021

İYİP Grup Başkanvekili Dervişoğlu, Lütfü Türkkan’ın fezlekesine ilişkin ‘Çoğunlukları yeterlidir. Sayın Lütfü Türkkan’ın yargılanmasını da sağlayabilirler. Bundan bir rahatsızlığımız yok’ dedi.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bingöl’de yaşamını yitiren asker yakınına küfür etmesi sonrası hakkında fezleke hazırlanan İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında konuşan Dervişoğlu’na, Meclis Başkanlığınca Anayasa ve Adalet Komisyonu Üyelerinden Kurulu Karma Komisyona havale edildiğinin hatırlatıldı.

Söz konusu hatırlatma sonrasında Dervişoğlu, “Fezleke komisyondan bize intikal etmedi. Arkadaşlarımız onu takip ediyor. Bu kadar kısa zamanda hem yargının harekete geçmesi hem de TBMM’de iktidar partisinin bu denli vaziyet almasını Sayın Cumhurbaşkanı’nın talimatlarıyla ilişkilendiriyorum” dedi.

”Bizim de hazırlıklarımız var”

”Doğrusunu isterseniz bu tavrı yadırgamıyorum. Benim için şehitlik önemli bir müessesedir” diyen İYİ Parti Grup Başkanvekili Dervişoğlu, ‘‘Buradan iktidara söylüyorum; Fezlekeyi ben de millet de anlıyor ki TBMM’nin gündemine getirecekler. Çoğunlukları yeterlidir. Sayın Lütfü Türkkan’ın yargılanmasını da sağlayabilirler. Bundan bir rahatsızlığımız yok. O yargılama esnasında iktidarın hangi kirli pazarlıklarla partimize kumpas kurduğunu da mahkemede dile getirmekten geri durmayacağız. İktidarın nasıl bir hazırlığı varsa bizim de o konuyla alakalı hazırlıklarımız var. Sayın Türkkan bir hata yapmıştır. O hatanın bedelini de görevinden istifa ederek ödemiştir ama iktidarın özellikle gazi ve şehit aileleri noktasında, bu olayın çok fevkinde ciddi sabıkaları da vardır” ifadelerini kullandı.

“İYİ Parti en fazla tuzak kurulan parti”

Dervişoğlu, İYİ Partinin, en fazla tuzak kurulan parti olduğunu, kuruldukları günden beri iktidarın da parmağının bulunduğu çeşitli tuzakların hep hazırlandığını iddia etti. Dervişoğlu, “Buyursunlar istediklerini yapsınlar ama göreceksiniz bütün bu yaptıkları, bütün bu kurdukları tuzaklar, çevirdikleri entrikalar bumerang gibi kendilerine dönecek ve onları vuracaktır. Gücü bir silah olarak kullanıyorlar. ‘Hiçbir silah sahibine sadık değildir, gün gelir sizi de vurur.’ diye uyardım. İktidarın bundan çıkaracağı bir ders madem ki yoktur buyursunlar, uzun çarşı boydan boya” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER