Site icon A3 Haber

Sedat Peker: AK Parti’yi veya Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidardan indirmek gibi bir gayem yok

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, “AK Parti’yi veya Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidardan indirmek gibi bir gayem yok” dedi.

Peker’in, Ahmet Şık ve Ertuğrul Mavioğlu’nun editörlüğünde hazırlanan Duvar’da da bir söyleşisi yer alıyor. Peker, kitap hazırlanırken kendisiyle yapılmak istenen röportajdaki soruları yazılı olarak istemiş ve yanıtlarını da yazılı olarak göndermiş.

Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı çevresinde dostları olduğunu söyleyerek bilgi akışı hakkında örtük bir işaretleme yapan Peker, yine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve ile ilgili iddia ve görüşlerini dile getiriyor.

-Peki bu çıkışının Türkiye’de siyasi yapıyı dizayn etme gayesi var mı?:

-JİTEM Zindaşti, Külünk ve MHP hakkında neler dedi?

“Türkiye’deki bazı dostlarım ‘Senin anlattığın suçlarla ilgili devletimiz çalışma yapıyor, gereği yapılacak’ dediler, bekliyorum’’

Peker şu ifadeleri kullandı:

Sedat Peker burada “Türkiye’deki dostları” derken kimleri kast ettiğini açıklamadığı gibi devletin hangi biriminin ne üzerine çalıştığını da açıklığa kavuşturmuyor.

‘‘Süleyman Soylu beni hedef almasaydı ben kendisini asla hedef almayacaktım’’

Röportajın ağırlık merkezlerinden birini bir zamanlar cumhurbaşkanlığı için kendisini desteklediğini söylediği ‘‘benim dönüş biletimdi’’ diye tanımladığı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu oluşturuyor:

-Soylu size hakaret etmeseydi ve iddia ettiğiniz gibi sizinle iş birliği yapmaya devam etseydi hedefiniz olmayacaktı. O zaman ne anlatacaktınız? Ve Soylu’yu ifşa edecek miydiniz?

‘‘Soylu’’nun ilerleyen yıllarda tutuklandığında yatacağı koğuşun meydancısı olurum’’

-Soylu ile ilgili öne sürdüğü başka iddialar da var. Sizin bahsettiğiniz kayıtsız silahların kaynağı nedir? Soylu ya da doğrudan iktidara bağlı bir paramiliter güç oluşturuldu ve bu silahlar onlara mı verildi/veriliyor?

-Süleyman Soylu’nun İbrahim Kalın ve Hasan Doğan’ı takip ettirdiğini söylediniz. Bu takibin amacı nedir? Süleyman Soylu’nun İbrahim Kalın ve Hasan Doğan ile husumeti mi var? Varsa nereden kaynaklanıyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında ne dedi?

Söyleşide Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ilgili paylaşımlarda bulunacağını yorumlarına neden olan ‘‘helalleşeceğiz’’ sözleri sonrası videoların sona ermesi de soruldu. ‘‘Recep Tayyip Erdoğan’la helalleşeceğinizi söyledikten sonra video yayınlar sona erdi. Can güvenliği nedeniyle BAE yetkililerinin izin vermediğini açıkladınız. Ama o günden bu yana Twitter üzerinden ileti paylaşmaya devam ediyorsunuz. Erdoğan’la hesaplaşma bir türlü başlamadı. Neden?

22 yaşından beri devletin içinde olduğunu söyleyen Peker, yalnızca Cumhurbaşkanlığı Sarayı çevresinden değil kendisiyle röportaj yapanların arkadaş grubu içinden dahi bilgi aldığını da söyleyerek birçok çevrede derinliği olduğunu öne sürdü.

‘‘JİTEM ile ilişkilendiğim dönemde utanacağım bir şey yapmadım, çocuğa, kadına asla kötülük yapmadım’’

Ancak bazı sorulara çok kapalı yanıtlar verdi.

-Sedat Peker, JİTEM’le ilişkilendiği dönem başta olmak üzere geçmişte “devlet adına” giriştiği yasa dışı işleri de anlatacak mı?

Sedat Peker neden ifşada bulunuyor?

Peker Burhan Kuzu ve Ataşehir’deki uyuşturucu satıcısının ölümü ilgili ileride açıklama yapacağını da iddia etti.

-Burhan Kuzu size Zindaşti’nin skandal tahliyesinde parmağı olan diğer kişilerin isimlerini verdi mi? Bu olayda başka kimlerin rol aldığı konusunda duyumlarınız var mı?

-Mehmet Ağar’ın Ataşehir’de bir uyuşturucu satıcısını öldürttüğünü iddia ettiniz ama isim vermediniz. Öldürülen bu kişi kimdir, neden ve nasıl öldürüldü? Bu iddiada “Hemşehrin vardı ya, masa kurdun 50 milyon avro” dediniz. Bu para kime ait?

-Öne sürdüğünüz iddialar, yaptığınız ifşalar AKP iktidarı döneminin kirini, suç ilişkilerini anlatıyor. Kendi geçmişinizde karıştığınız birtakım olaylar da o dönemin iktidarlarının benzer kirleri ve suç ilişkileriyle ilgiliydi. Neden anlatmıyorsunuz?

Exit mobile version