A3 Haber

Erdoğan’dan Akşener’e: “Bir bayan olarak sen bunu nasıl söylersin?”

Erdoğan’dan Akşener’e: “Bir bayan olarak sen bunu nasıl söylersin?”

Erdoğan’dan Akşener’e: “Bir bayan olarak sen bunu nasıl söylersin?”
Kasım 13
18:07 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mecliste yaptığı şehit askere küfredilmesi olayıyla ilgili yorumuna tepki göstererek “Bir partinin lideri olarak bayansın, bayan. Mecliste o nasıl bir küfürdür. Bir bayan olarak sen bunu nasıl söylersin” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na seslenen Erdoğan “Bay Kemal senin bu işlere kudretin yetmez senden bir şey de olmaz çünkü senin hizmet diye bir derdin yok ama bizim bu millete olan aşkımız hizmet anlayışımızı körüklüyor” ifadelerini kullandı.

Tayyip Erdoğan Çanakkale Toplu Açılış Töreni’nde açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Biz eserlerle konuşuyoruz”

  • “Osmanlı döneminde tüm kuvvetler burada toplanıp buradan yola çıkardı. Şimdi buradan da bir yola çıkıyor muyuz? Biz de Çanakkale Köprüsü’nün son tabliyesini yerleştirme vesilesiyle yaptığımız ziyareti Biga’daki bu güzel buluşmayla taçlandırmak istedik. Bigalı kardeşlerimin yiğitliğini anlatmaya gerek duymuyorum. Özel sektörümüzün bu bölgede yaptığı yatırımları destekliyoruz. Eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. İşte biz eserlerle konuşuyoruz.”

“Çanakkale Savaşı cumhuriyetimize giden yolun önsözü olması bakımından önemlidir”

  • “Enerjide şehrimizin pek çok yerine daha kaliteli hizmet sağlayacak alt yapı yatırımlarını resmen açıyoruz. Değerli kardeşlerim millet olarak 19. yüzyılın ilk çeyreğinde çok büyük kayıplar vermenin yanında çok büyük zaferler de kazandık. Balkanların, Irak ve Suriye’nin elimizden çıkışına tanıklık ettik. Hepsinden önemlisi milli mücadelemizi başarıyla sonuçlandırdık. Bunların içinde Çanakkale Savaşı cumhuriyetimize giden yolun önsözü olması bakımından önemlidir.”

Kanal İstanbul’u yapacağız

  • “Karadeniz’deki doğal gazı da milletimizin hizmetine sunacağız. İnşallah Akdeniz’deki çıkarlarımızı koruyacağız. Kanal İstanbul’u da yapacağız. Sınır ötesindeki hatlarımızı da birleştireceğiz. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi haline geleceğiz. Kendimizi ve dostlarımızı da dışa bağımlı olmaktan kurtaracağız”

“Bay Kemal senin bu işlere kudretin yetmez”

  • “Bay Kemal senin bu işlere kudretin yetmez senden bir şey de olmaz çünkü senin hizmet diye bir dedin yok. Ama bu millete olan aşkımız hizmet anlayışımızı körüklüyor
  • Vidaları sıktık. İnşallah bunların da vidalarını sıkacağız. Sizinle birlikte sıkacağız. 2023’te sıkacağız
  • Dünyada kendi ülkesindeki yatırımları engellemek için kendisini böyle rezil duruma düşüren bir başka muhalefet örneği yoktur”

“Bir bayan olarak sen bunu nasıl söylersin?”

Akşener’e seslenen Erdoğan, “Bayansın bayan. Mecliste o nasıl bir küfürdür. Bir bayan olarak sen bunu nasıl söylersin? Ahlak yoksunu. Bir kadın olarak bir bayan olarak nasıl böyle bir küfrü söylersin? Şehitlerine, şehit yakınlarına küfretmeyi olgunlukla karşılayanlardan milletimiz hesabını sandıkta sormakla kalmayıp onları sokağa çıkamaz hale getirecek” diye konuştu.

 

Ayrıntılar geliyor…

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER