A3 Haber

3 yaşındaki kayıp Müslüme’yi arama çabaları yedinci günde de sürdü: İşte son gelişmeler…

3 yaşındaki kayıp Müslüme’yi arama çabaları yedinci günde de sürdü: İşte son gelişmeler…

3 yaşındaki kayıp Müslüme’yi arama çabaları yedinci günde de sürdü: İşte son gelişmeler…
Kasım 16
21:12 2021

Mersin’in Gülnar ilçesinde, ailesi çadır kurarken ortadan kaybolan 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ı arama çalışmalarına yedinci günde de devam edildi. Jandarma ekipleri, baba Mehmet Yağal’ın “Husumetlilerimiz var” açıklaması üzerine küçük kızın kaçırılma ihtimaline yönelik araştırmaları sürüyor.

Karaman’dan kış mevsimini geçirmek için Gülnar’ın Yanışlı Mahallesi’ne göçen Sarıkeçili Yörükler’den Yağal ailesi, 10 Kasım’da konaklayacakları çadırı kurduktan sonra saat 17.00 sıralarında kızlarının kaybolduğunu fark etti. Çadırın önünde oynarken ortadan kaybolan Müslüme’yi bulamayan ailenin kayıp başvurusu üzerine bölgede arama çalışmalarına başlandı. Jandarma, itfaiye, AFAD, AKUT, sağlık ekipleri ile köylüler, iz ve kadavra köpekleriyle karadan arama çalışması yaparken, dron ve jandarma insanlı keşif uçağı (JİKU) ile de bölge havadan taranıyor. Karadan 20 kilometrelik alandan fazla bölge tarandı ancak minik Müslüme’den bir ize henüz rastlanılmadı.

Öte yandan Müslüme’nin babası Mehmet Yanal’ın “Husumetli olduğumuz birileri var ama bir çocuğa zarar vereceklerini düşünmüyorum” açıklaması üzerine jandarma ekipleri, bu yönde de araştırmasını derinleştirdi. Köylülerin ifadesini de alan jandarma, küçük kızın kaçırılma ihtimalini değerlendiriyor.

CHP Genel Başkan Danışmanı Köse, aileyi ziyaret etti

CHP Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse de aileyi ziyaret etti. Kurulan çadırda baba Mehmet ve anne Selvi Yağal ile görüşen Genel Başkan Danışmanı Köse, “Acılı aile ile görüştük. Burası dağlık bir bölge. Çocuğun kayboluşuyla ilgili hiçbir tahmin yürütülemiyor. Ailenin üzerindeki durduğu konu, çocuklarının kaçırılmış olabileceği yönünde. 20 kilometrelik bir alan taranmış ancak bulunamamış. Sarıkeçili Yörükleri Dernek Başkanı da bölgede bugüne kadar kaybolma olayı yaşanmadığını söyledi. Onlar da kaçırılma şüphesi üzerinde duruyor. Her şeye rağmen umuduz var. Aileye her türlü desteği vermeye çalışacağız” dedi.

Sarp yamaçlar kontrol edildi

Yağal Ailesi’nin çadırının çevresindeki kanyonda bulunan sarp ve dik yamaçlara AKUT ve AFAD bünyesideki dağcılar halat yardımı ile inerek kontrol etti. İnişi, çıkışı zorlu olan sarp ve dik yamaçta Müslüme Yağal’ın izine rastlanmadı. Müslüme’nin bulunması için arama kurtarma ve kadavra köpekleri, drone, uçak, 200 personel ve 100 gönüllünün desteğiyle arama çalışmalar sürdürülüyor.

Vali aileyi ziyaret etti

Bu arada Mersin Valisi Ali İhsan Su, Yağal ailesini ziyaret etti. Çadırda baba Mehmet ve anne Selvi Yağal ile görüşen Vali Su, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, “İnsanlı keşif uçaklarımız bu alanda keşifler yapıyor. Termal kameralarla bakıyoruz. Kadavra köpekleriyle araştırma yapıyoruz, iz takip köpekleriyle araştırmalarımız devam ediyor. Her türlü ihtimali göz önünde bulundurup ona göre çalışmalarını sürdürüyorlar. İnşallah en kısa zamanda yavrumuzu bulup ailesine teslim ederiz” dedi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER