A3 Haber

Davutoğlu’ndan iktidara “50+1” yanıtı: Kaybetmeye mahkumsunuz, hiçbir sayı sizi kurtaramaz

Davutoğlu’ndan iktidara “50+1” yanıtı: Kaybetmeye mahkumsunuz, hiçbir sayı sizi kurtaramaz

Davutoğlu’ndan iktidara “50+1” yanıtı: Kaybetmeye mahkumsunuz, hiçbir sayı sizi kurtaramaz
Kasım 16
08:17 2021

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan’la görüşmesinde kendisine, “50+1’de yanlış yaptık” dediğini aktarmasıyla başlayan tartışmalara, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da katıldı. İktidara seslenen Davutoğlu, “Siz kaybetmeye mahkumsunuz. 50+1 dolayısıyla değil, siyasetin erdemini, ahlakını, hikmetini yok etmeniz dolayısıyla siz kaybetmeye mahkumsunuz” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından, “Erdoğan, 50+1’de yanlış karar verdik dedi” açıklamasında bulunmuştu. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da kişisel sosyal medya hesabından paylaştığı videosuyla “yüzde 50+1” tartışmalarına katılarak iktidara eleştirilerde bulundu.

Davutoğlu, “50+1 dolayısıyla değil siyasetin erdemini, ahlakını, hikmetini yok etmeniz dolayısıyla siz kaybetmeye mahkumsunuz. Hangi sayıyla oynarsanız oynayın siz gideceksiniz; siyaseti erdem, ahlak, hikmet olarak görenler yani biz geleceğiz” ifadelerini kullandı.

“Ahlaktan soyutlandığınızda hiçbir sayı sizi kurtaramaz”

Davutoğlu, şunları belirtti:

  • Siyaseti 50+1’e mahkum edenler, bu kararı aldıklarında demokrasi tarihinin en büyük reformunu yaptıklarını iddia ediyorlardı. Şimdi kendileri 50+1’den kaçmaya çalışıyorlar. Ama anlamadıkları şey şu; siyaset bir erdem ve hikmet alanıdır. Siyaseti erdem ve hikmetten soyutlandırdığınız zaman sayıların anlamı kalmaz. Siyaset bir ahlak alanıdır. Ahlaktan soyutlandığınızda hiçbir sayı sizi kurtaramaz. Ve siyaset bir mimari estetik alanıdır, sayısal mühendislik alanında indirgediğinizde siyasetin ruhunu kaybedersiniz.
  • Siz kaybetmeye mahkumsunuz, 50+1 dolayısıyla değil siyasetin erdemini, ahlakını, hikmetini yok etmeniz dolayısıyla siz kaybetmeye mahkumsunuz. Hangi sayı ile oynarsanız oynayın geleceğin kaderi değişmeyecek, siz gideceksiniz ve siyaseti erdem, ahlak, hikmet olarak görenler gelecekler. Yani biz geleceğiz.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER