A3 Haber

Erdoğan’ın iddiası: Gençlerimize yaptığımız hizmetleri tek tek anlatmaya kalksak günler yetmez

Erdoğan’ın iddiası: Gençlerimize yaptığımız hizmetleri tek tek anlatmaya kalksak günler yetmez

Erdoğan’ın iddiası: Gençlerimize yaptığımız hizmetleri tek tek anlatmaya kalksak günler yetmez
Kasım 16
15:05 2021

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçimlerde kilidin gençler olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz 19 yılda yılda gençlerimize yaptığımız hizmetleri tek tek anlatmaya kalksak günler yetmez” iddiasında bulundu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Millet Bahçesi’nde AKP’li belediyeler tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler Gençlik Festivali’nde konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Ülkemizin dört bir yanından 100 bin öğrenci Ankara’daki etkinliklere katılacak. Şehir ziyaretlerimizde ve millet kütüphanesinde yaptığımız sohbet toplantılarında çok fazla ortak noktamız olduğunu gördük. Gençlerin hem eğlenebilecekleri hem öğrenebilecekleri bu festivale bekliyoruz.
  • Gökten zembille siyasete inmedim, gençlik teşkilatlarında siyasete başladım. Belediye Başkanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı görevlerim sırasında da hep gençlere daha güzel bir dünya bırakacak işler yaptım. İyi ki hanım kardeşlerimle omuz omuza bu yolları yürümüşüm diyorum. Türkiye’nin 2023 hedefleri demokrasi ve ekonomide sorunlarımızı çözmeyi amaçlıyordu. Eğitimden sağlığa, enerjiden saniye tüm alanlarda kurduğumuz altyapı bize bundan sonraki vizyonlarımız için lazımdır.

“Önümüzdeki seçimlerin kilidi gençlerimizdir” 

  • Kardeşlerim 2023 seçimlerinde 6 milyondan fazla gencimiz ilk defa oy kullanarak siyasi irade ortaya koyacak. Önümüzdeki seçimlerin kilidi şu veya bu parti değil gençlerimizdir. Gençlerimizin hayalleri, tespitleri bizim için hayati önemdedir. Türkiye’nin en çok üyesi olan gençlik kollarına sahip parti biziz. Geçtiğimiz 19 yılda yılda gençlerimize yaptığımız hizmetleri tek tek anlatmaya kalksak günler yetmez. Bizden önce üniversite sınavına giren her 10 gençten sadece 1’i kayıt yaptırabiliyordu. Gençler okul öncesi eğitimden ilk, orta ve lise seviyesine kadar her alanda benzer atılımları hayata geçirdik.
  • Sayısız hizmeti gençlerimizin istifadesine biz sunduk. Bizim gençliğimiz imkanları ile bugünkü gençlerin beklentilerinin farklı olduğunu biliyoruz. Göreve geldiğimizde harçlardan dolayı sıkıntı var mıydı, vardı. Harçları biz kaldırdık. Burs da 45 liracık veriyorlardı… CHP’nin, İP’in olduğu yerde inkardan başka bir şey bulamazsınız. Kardeşlerim bu muhalefet inkarcıdır, inkarcı. 2023’e çok iyi hazırlanmamız lazım. Ben sizlere inanıyorum, sizlerle 2023’te sandıkları patlatacağımıza inanıyorum. Türkiye’nin uzun yıllar boyunca sancısını çektiği yoksulluk, baskı, zulüm, kavga, çekişme gibi her biri milletimizin enerjisini sömüren günleri geride bıraktık.

“Daha iyi yönetecek birikime, ahlaka, dirayete sahiplerse karar elbette sizindir” 

  • Bu ülkede terör var mıydı? Güneydoğu, Doğu Anadolu maalesef teröre mahkum edilmiş miydi? Şimdi artık terörü yok ettik. Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te yok ettik. Vatandaşlarım artık gece saatlerinde rahatlıkla sokaklara çıkabiliyor. İşte AK Parti budur, Cumhur İttifakı budur ve güçlenerek yarınlara yürüyoruz.
  • Şu gerçeği asla unutmamamız gerekiyor, yapmak zor yıkmak kolaydır. Maalesef ülkemizde tüm tarihleri boyunca olduğu gibi bugün de yıkmaktan, engellemekten, yasaklamaktan başka mahareti olmayan bir kesim mevcuttur. Bunlar tekrar ülkenin başına kara bir bulut gibi çökmenin planlarını yapıyor. Gençlerimizden böyle bir duruma kesinlikle izin vermemelerini istiyorum. Karşınıza geçip hükümeti eleştirenlere, belediyelerimizi eleştirenlere şöyle bir bakın, bunlar ülkeyi bizden daha iyi yönetecek birikime, ahlaka, dirayete sahipse karar elbette sizindir. Ama hayatında tuğla üstüne tuğla koymamış olanların eleştirilerinin boş teneke gürültüsünden ibaret olduğunu asla unutmayın.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER