A3 Haber

HDP’li Pervin Buldan: Mehmet Eymür itiraflarda bulundu, tek sayfalık soruşturma yok

HDP’li Pervin Buldan: Mehmet Eymür itiraflarda bulundu, tek sayfalık soruşturma yok

HDP’li Pervin Buldan: Mehmet Eymür itiraflarda bulundu, tek sayfalık soruşturma yok
Kasım 16
13:19 2021

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, eski MİT yönetici Mehmet Eymür’ün açıklamaları hakkında konuştu. Buldan, “Mehmet Eymür itiraflarda bulundu. Devlet adına 18 kişi öldürüldü dedi. 18 kişi öldürülmüş neden sesiniz çıkmıyor? Sedat Peker yaşanan suçları ifşa etmeye devam ediyor. Var mı bir soruşturma? Suçlarınızı, kirlerinizi Kobane davası ile örtemeyeceksiniz, 17-25 Aralık’ın üstünü 6-8 ekim ile örtemeyeceksiniz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında değerlendirmelerde bulunuyor. Kobani ve HDP’ye açılan kapatma davasına ilişkin konuşan Buldan, Eski MİT’çi Mehmet Eymür’ün MİT’in içinde yer aldığı yasa dışı işlere dair itiraflarını hatırlatan Buldan, “Mehmet Eymür itiraflarda bulundu. Devlet adına 18 kişi öldürüldü dedi. 18 kişi öldürülmüş neden sesiniz çıkmıyor? Sedat Peker yaşanan suçları ifşa etmeye devam ediyor. Var mı bir soruşturma? Suçlarınızı, kirlerinizi Kobane davası ile örtemeyeceksiniz, 17-25 Aralık’ın üstünü 6-8 ekim ile örtemeyeceksiniz” dedi.

“Terfi almak için HDP’liler hakkında fezlekeleri otomatiğe bağlayan fezleke fabrikatörleri neredesiniz? Niçin sesiniz çıkmıyor?” ifadelerini kullanan Buldan, şöyle devam etti: “Ne var Kobani davası var. HDP’yi kapatma davası var. İktidara şunları söylüyoruz, suçlusunuz, kirlisiniz, kirli işlerinizi Kobani davasıyla örtemezsiniz, örtemeyeceksiniz.17-25 Aralık’ın üstünü 6-8 Ekim’le örtemeyeceksiniz. Kumpasın tek dayanağı sahte – gizli tanık ifadeleridir. Bu dava aynı zamanda hakikat davasıdır. Sonunda hakikatin kazanacağını da Türkiye halkları iyi bilmeli.”

Buldan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Bugün sevgili Ahmet Kaya’yı Paris’te sürgünde yitirişimizin yıl dönümüdür. Saygıyla anıyoruz. Hor görüldü, sürgüne zorlandı. Paris’teki mezarına yine saldırdılar. Yapanları şiddetle ve nefretle kınıyorum. Ahmet Kaya, mavi gökyüzünü sana dar etmeye çalışanlara karşı direnişimiz sürecek.
  • Kobani davasının her aşaması acemice tezgâhlanan kumpası kanıtlamaya yeter de artar. Bu dava iktidarın özetidir, 7 Haziran’ın, 31 Mart’ın intikamını da alma davasıdır. Demokratik siyasete karşı bir darbe davasıdır. Bu iktidarın özetidir. Çünkü asıl failler değil öldürülenler yargılanmak istenmektedir.
  • Mesele HDP olunca binlerce sayfayı doldurdular ama kanıt bulamadılar. Mehmet Eymür itiraflarda bulundu, devlet adına 18 kişi öldürüldü dedi, buyrun size kanıt. Var mı tek sayfalık soruşturma yok.

“Fezleke fabrikatörleri neredesiniz?”

  • Sedat Peker, yaşanan pislikleri, işlenen suçları ifşa etmeye devam ediyor. Var mı bir soruşturma. Elbette ki yok. Terfi almak için HDP’liler hakkında fezlekeleri otomatiğe bağlayan fezleke fabrikatörleri neredesiniz? Niçin sesiniz çıkmıyor? Ne var Kobani davası var. HDP’yi kapatma davası var. İktidara şunları söylüyoruz, suçlusunuz, kirlisiniz, kirli işlerinizi Kobani davasıyla örtemezsiniz, örtemeyeceksiniz.
  • 17-25 Aralık’ın üstünü 6-8 Ekim’le örtemeyeceksiniz. Kumpasın tek dayanağı sahte – gizli tanık ifadeleridir. Bu dava aynı zamanda hakikat davasıdır. Sonunda hakikatin kazanacağını da Türkiye halkları iyi bilmeli.”

Ayrıntılar geliyor…

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER