A3 Haber

AKP’nin yeni TBMM grup başkanı İsmet Yılmaz oldu

AKP’nin yeni TBMM grup başkanı İsmet Yılmaz oldu

AKP’nin yeni TBMM grup başkanı İsmet Yılmaz oldu
Kasım 17
12:29 2021

AKP’nin TBMM grubu başkanlığına 241 oyla İsmet Yılmaz seçildi.

Naci Bostancı’nın AKP grup başkanlığı görevini bırakmasının ardından, AKP grubu basına kapalı olarak toplandı. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kapalı toplantıya katılmadı.

Toplantıda, İsmet Yılmaz, 241 oyla TBMM grup başkanı oldu. AKP’nin TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un dışında 286 milletvekili bulunuyor.

İsmet Yılmaz, grup başkan vekillerinin görevlerinin koordinasyonunu sağlayacak, çalışmalara başkanlık edecek ve Meclis çalışmaları konusunda planlama yapacak.

Naci Bostancı, birkaç gün önce görevinden ayrılmıştı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, görev değişikliğine ilişkin, “2023 seçimlerine dönük çalışmalar konusunda yeni görevler üstlenecek. Kendi iradesiyle gerçekleşmiştir. MKYK üyelerimizle birlikte bir istişare oldu ve görevi için İsmet Yılmaz ismi ön plana çıktı. Fakat karar Grup Toplantısı’nda verilecek” demişti. Bostancı’nın genel başkan danışmanı olarak, AKP genel merkezinde görev alacağı belirtilmişti.

İsmet Yılmaz ise TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyordu. İsmet Yılmaz, 2016-2018 yılları arasında Millî Eğitim Bakanı, 2015’te TBMM Başkanı, daha önce de Millî Savunma Bakanı ve Ulaştırma Bakanı görevlerinde bulunmuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER