A3 Haber

AKP MKYK’da Osman Öcalan tartışması: Erdoğan’dan Soylu’ya yanıt

AKP MKYK’da Osman Öcalan tartışması: Erdoğan’dan Soylu’ya yanıt

AKP MKYK’da Osman Öcalan tartışması: Erdoğan’dan Soylu’ya yanıt
Kasım 18
12:05 2021

Osman Öcalan’ın cenazesinin ne yapılacağı AKP MKYK toplantısında değerlendirildi. İçişleri Bakanı Soylu, “Bürokratlar getirilmemesinin doğru olacağını söylüyor” dedi. Konunun değerlendirilmesinin ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bürokratların kararına göre hareket etmeyelim. Siyasi olarak kendi aramızda bir değerlendirme yapıp, ona göre karar verelim” ifadelerini kullandı.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedavisi gördüğü Erbil’de ölen PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ın cenazesinin ne yapılacağı AKP MKYK toplantısında değerlendirildi.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, MKYK toplantısında bir milletvekili ailenin cenazenin Türkiye’ye getirilmesi yönünde talebi olduğunu hatırlattı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, “Bu konuyu değerlendirdik, bürokratlar getirilmemesinin doğru olacağını söylüyor” dedi.

Bunun üzerine söz alan bazı MKYK üyeleri, cenazenin getirilmesinin daha doğru olacağını, Osman Öcalan’ın son dönemde PKK tarafından hain ilan edildiğini, Kürtlere mesaj vermesi için TRT ekranlarına çıkarıldığını dile getirdi.

Bazı MKYK üyeleri de “Abdullah Öcalan’ı ne yapacağız, ölünce buraya gömülmeyecek mi?” diye sordu. Konunun değerlendirilmesinin ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bürokratların kararına göre hareket etmeyelim. Siyasi olarak kendi aramızda bir değerlendirme yapıp, ona göre karar verelim” diyerek konuyu kapattı.

İlgili Haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER