A3 Haber

Kurtulmuş: Asgari ücrette hakkaniyet, enflasyon oranı üstünde bir artış olması

Kurtulmuş: Asgari ücrette hakkaniyet, enflasyon oranı üstünde bir artış olması

Kurtulmuş: Asgari ücrette hakkaniyet, enflasyon oranı üstünde bir artış olması
Kasım 18
13:20 2021

AKP Genel Başkanvekili Kurtulmuş, asgari ücrette yapılacak artışın enflasyon oranı üstünde olacağı mesajını verdi.

Rakamları tartışmalı bulunan TÜİK’e göre yıllık enflasyon yüzde 20 sınırına dayanırken, bağımsız kaynaklara göre enflasyon en az yüzde 40 seviyesinde. Şu an uygulanan 2 bin 825 liralık asgari ücrete, yılın başında yaklaşık 500 lira zam yapılmıştı.

NTV’de konuşan Kurtulmuş, “Başta asgari ücret olmak üzere dar gelirli vatandaşların beklentilerini karşılayacak düzenleme yapılacak. Hakkaniyet enflasyon oranı üstünde bir artış olması. Asgari ücreti yaşanabilir bir seviyeye çıkarmak en önemli vazifedir” dedi.

“Oy almak için yapılıyorsa sonu hüsran olur”

Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “helalleşme” mesajı içinse şunları kaydetti:

  • “Biz niyet okuyamayız. Bunu samimi bir şekilde yapar ve CHP kendi yönetimleri zamanındaki, tek parti yönetimi dönemindeki helalleşmeyi yapabilirse bunun CHP’ye faydası olabileceği kanaatindeyim. Oy almak için yapılan bir manevra ise bunun sonu hüsran olur. CHP’nin millete hesap vermesi, özür dilemesi gereken çok konu vardır.
  • 18 yıl bu memlekette ‘Tanrı uludur’ diye ezan okundu. Bundan dolayı özür dilenmesi lazım. Şehit başbakan Adnan Menderes’in manevi hatırasından özür dilenmesi lazım. Aynı şekilde 28 Şubat’ta zorla iktidardan indirilenlerden ve onların yaşadığı siyasi baskılardan dolayı özür dilenmesi lazım. Toplumsal uzlaşıdan bahsediliyorsa açık yüreklilikle özür dilenmesi lazım.
  • Ben Sayın Baykal’ın geçmiş dönemlerde ‘Biz hata ettik’ dediğini, rahmetli Ecevit’in ‘Ya biz Vahdettin’i de vatan haini diye ilan etmiştik, haksızlık yaptık’ dediklerini hatırlıyorum. Mahkeme önünde hesaplaşma başka şeydir, toplumla helalleşme başka.”

“Türkiye yönetilemiyor demek büyük haksızlıktır”

AKP Genel Başkanvekili, Kılıçdaroğlu ve İYİP Genel Başkanı Meral Akşener’in yaptığı erken seçim çağrısı hakkındaysa “Türkiye yönetilemiyor demek büyük haksızlıktır. pandemi şartlarına rağmen Türkiye atması gereken adımları atarak yoluna devam etti” dedi. Kurtulmuş, şöyle devam etti:

  • “Eksik olan taraflar var, daha iyi yapmamız gerekenler var. Türkiye yönetiliyor ama daha iyi yönetilebilir. Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin iyileştirilmesi gereken alanları neler, bunları çalışıyoruz. Muhalefet görüşlerini açıklayabilir. Erken seçim gündemde yok. Muhalefet her zaman erken seçim ister. Bunun için siyasal şartların oluşması lazım. Siyasal şartları oluşturmak için söylüyorlar. Türkiye’de bir güvensizlik ve istikrarsızlık ortamı yok.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER