Site icon A3 Haber

CHP’li Başarır’dan AKP’li Cahit Özkan’a: Japonya’yı örnek alırsanız, sizdeki bakanların çoğu intihar eder

CHP’li Ali Mahir Başarır, AKP’li Cahit Özkan’ın dolarla ilgili verdiği Japonya örneğini hatırlatarak, “Japonya’yı örnek alıyorsan ve örnek almaya kalkarsan sizdeki bakanların çoğu intihar eder” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis Genel Kurulu’nda İcra İflas Kanunu üzerine konuştu. Kanunda değişiklik öngören yasa teklifini değerlendiren Başarır, AKP iktidarında İcra İflas Kanunu’nda 400’e yakın değişiklik yapıldığını belirtti.

Ekonomideki gidişata değinen Başarır, AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan‘ın ‘Japonya’ örneğini hatırlattı. Özkan’ın “Doların değeri ile ilgili Japonya bir mukayese yapıyor mu?” sözlerine ilişkin konuşan Başarır, “Ben intihar edin demiyorum ama Japonya’yı örnek alıyorsan ve örnek almaya kalkarsan valla sizdeki bakanların çoğu intihar eder. Yani Japonya’dan örnek vermek güzel ama bir Japonya’nın ekonomisine bakın bir de Türkiye’ye bakın” dedi.

Hazırlık komisyonundaki İcra İflas Kanunu ile ilgili daha köklü bir değişikliğin Meclis’e geleceğini belirten Başarır, “Siz, ekonominin İcra İflas Kanunu ile değiştirilerek düzeleceğini sanıyorsunuz oysa İcra İflas Kanunu, kötü giden bir ekonominin sonucudur” dedi.

Başarır’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

“Üç ayda bir bu ülkede kanun değişiyor”

“Bankaları düşünmeyin, işçiyi düşünün”

“Ben intihar edin demiyorum ama…”

Exit mobile version